Sima vereséggel kezdett a csíki futsalcsapat a BL-ben

Zátyi Tibor 2019. október 10., 23:29

Már az első fordulót követően nehéz helyzetbe került a Csíkszeredai Imperial Wet a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, csütörtökön este négygólos vereséggel kezdett Prágában.

A csíkiak edzése Prágában. Az első meccsen nem jött ki a lépés, a lengyelek ellen lehet javítani Fotó: Facebook/Imperial Wet Futsal

A selejtezőt követően a legjobb 32 között Csíkszereda futsalcsapata a B ágra, az 5. csoportba került, az első meccsen pedig a házigazda AC Sparta Praha volt az ellenfél.

A csíkiak korán hátrányba kerültek, hiszen a prágaiak a 3. perc közepén megszerezték a vezetést.

Sito Rivera együttese hiába alakított ki számtalan helyzetet, nem tudtak betalálni, a csehek pedig a játékrész végén fél perc alatt újabb két gólt szereztek.

Térfélcsere után sem találta az utat a prágai hálóba a csíki csapat, a hazaiak pedig sokkal hatékonyabban használták ki a lehetőségeiket, a 33. percben már 6–0-ra vezettek. Hector révén szépített a román bajnok, ám hamar érkezett a prágai válasz, így az utolsó öt percnek 7–1-es állásnál vágtak neki a felek. Rakic is betalált, majd Florin Matei értékesített egy büntetőt, ám a csapat nem tudta elkerülni a súlyos vereséget.

A végeredmény 7–3 lett a prágaiak javára.

A BL-ben Futsal Klub Csíkszeredaként szereplő együttesnek nagyon nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást, hiszen nagyon fel kell javulnia a játéknak, továbbá az is szükséges, hogy a Sparta hibázzon, mivel a csoportból csak az első helyezett jut tovább.

{A}

A csoport másik mérkőzésén a lengyel bajnok Record Bielsko-Biala 3–1-re verte a máltai Luxol St. Andrews FC-t.

Pénteken sok kérdésre választ kapunk, hiszen 18.30-tól a csíkiak ellenfele a lengyel gárda lesz.

Teremlabdarúgó Bajnokok Ligája, 5-ös csoport, 1. forduló
Futsal Klub Csíkszereda–AC Sparta Praha 3–7 (0–3),
gólszerzők: Hector (35.), Rakic (38.), Fl. Matei (39., büntetőből), illetve Grbeša (3.), Seidler (17.), Drahovský (17.), Novak (23., 33.), Rick (25.), Wilde (36.).