Az utolsó percben úszott el minden az FK számára

Zátyi Tibor 2019. október 10., 21:29

A végletekig szoros csatát vívott egymással a Futsal Klub Székelyudvarhely és a Temesvári Informatica, a teremlabdarúgó 1. Liga 2. fordulójából elhalasztott, csütörtök este pótolt mérkőzésen a tapasztaltabb vendég együttes az utolsó percben döntött.

Az utolsó percig szoros csatát vívott a két együttes Fotó: Beliczay László

Kevés néző, nagyjából kétszáz fő volt kíváncsi a városi sportcsarnokban rendezett mérkőzésre. A hétfőn, a Csíkszeredai Imperial Wet elleni mérkőzésen pályára lépett kezdőhöz képest két helyen változtatott Mánya Szabolcs, az FK edző-játékosa, ezúttal csak Tifán Norbert viselte az U23-as játékost megkülönböztető fehér karszalagot (a címvédő ellen három ifjúsági futsalos volt kezdő).

Az első félidőben nagyon kiegyenlített volt a harc a játéktéren, a kapuk nagyon ritkán forogtak veszélyben,

hazai részről Gálfi, majd Biró veszélyeztetett, de a labda nem ment át a jó formában védő Voinon.

Fotó: Beliczay László

Túloldalt Györfinek is ritkán akadt dolga, de egyik temesvári lövés sem okozott gondot neki. Mindkét védelem stabil lábakon át, habár többet birtokolta a labdát az Informatica, az első húsz percben igazán nagy ziccer nem alakult ki egyik oldalon sem.

Amennyire lapos volt az első, annyira mozgalmas volt a második félidő.

Hazai részről előbb Biró, majd Mánya helyzete maradt ki, míg a temesváriak egy ordító ziccert hagytak ki Györfivel szemben. Egyre több lett a szabálytalanság, a Daniel Decă és Marian Carp játékvezetői páros ítéletei miatt a szurkolók is kezdték elveszíteni a türelmüket. Az idő teltével egyre nőtt a nyomás a csapatokon, amit a tapasztaltabb vendégek bírtak jobban.

Fotó: Beliczay László

A 39. perc végén Tifánt szerelték ziccerben, az innen indított ellentámadás végén Stojan megszerezte a vezetést az Informaticának.

1:16 perc maradt hátra, az FK vészkapusos taktikára váltott, Szécsi vette magára a megkülönböztető mezt. Pár másodperc után azonban az egyik játékvezető megállította az FK támadását, mert szerinte Szécsi fekete meze nagyon hasonlított a temesváriak felszerelésére (ezt amúgy a meccs előtt kellett volna leellenőriznie).

Fotó: Beliczay László

Az azonban nem volt gond, hogy a két játékvezető és az Informatica is nagyon hasonló, kékes szerelésben volt a pályán.

Visszatérve a meccsre, adogatta körbe a labdát a házigazda, a ziccer Gálfira lett kijátszva, ám a jobb oldalról laposan leadott lövését bravúrral védte a kapus, majd kirúgásból betalált az FK üresen hagyott kapujába, végérvényesen eldöntve a pontok sorsát.

{A}

Mánya Szabolcs, az FK edző-játékosa: „Sajnos a tapasztalatlanság továbbra is rányomja bélyegét a játékunkra. És egy olyan fiatal csapatnak, mint a miénk, nincs presztízse a játékvezetők szemében.

A nézők is türelmetlenek, de idő kell ahhoz, hogy jó csapatot építsünk.

Temesvárnak van két tapasztalt szerb, illetve spanyol játékosa, sajnos nem tudtunk egy jó eredmény elérni ellenük, pedig közel voltunk ehhez. Most jön a Galaci United elleni meccs, pénteken délben már indulunk. Célunk a tisztes helytállás.”

Fotó: Beliczay László

Hat nap alatt tehát a harmadik mérkőzésére készül a Futsal Klub, szombaton 18.45-kor az ezüstérmes Galaci United vendége lesz. A Csíkszeredai Imperial Wet–Dévai Autobergamo mérkőzést a csíkiak BL-szereplése miatt elhalasztották.

Az 5. fordulót követően közel egy hónapig szünetel a bajnokság, mivel világbajnoki selejtezők következnek.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2. forduló (pótolt mérkőzés):
Futsal Klub Székelyudvarhely–Temesvári Informatica 0–2 (0–0),
gólszerzők Stojan (39.), Voin (40.).
FK Székelyudvarhely: Györfi – Szécsi, Bíró, Tifán, Mánya. Játszott még: Balázs, Balázsi, Kerestély, Gálfi, Kedei, Bálint.

{Z1}

{S1}