A Sportklub és a GYHK is hazai pályán folytatja az Erste Ligában

Zátyi Tibor 2019. október 11., 09:57

Folytatódik a nagyüzem a jégkorong Erste Ligában, a Csíkszeredai Sportklub pénteken a címvédő Ferencvárost fogadja, míg szombaton a Schiller-Vasas ellen játszik a Vákár Lajos Műjégpályán. A Gyergyói Hoki Klubra is két hazai meccs vár, a Vasassal, illetve a Fradival csap össze.

Győzelem esetén megelőzheti a Ferencvárost a Sportklub. Archív Fotó: FTC jégkorong

A hétfőn rendezett, 4–0-s vendéggyőzelemmel végződött, verekedésbe torkollt Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub mérkőzés után két játékost tiltott el az Erste Liga fegyelmi bizottsága. A fegyelmi bizottság Stephenson Logant, a Corona játékosát egy mérkőzésről tiltotta el, Kurtis McLeannek, a Sportklub játékosának viszont három meccset kell kihagynia. A játékosok a büntetéseket csapatuk soron következő Erste Liga-mérkőzésein töltik le.

{K1}

A Sportklub pénteken a Ferencvárost, szombaton a Vasast fogadja, október 18-án pedig a Fehérvári Titánok vendége lesz. Ezen a három mérkőzésen nem léphet pályára a liga egyik legjobb kiszolgálója, a kilenc gólpassznál járó Kurtis McLean.

A Gyergyói Hoki Klub is hazai pályán folytathatja a győzelmek sorozatát, pénteken a Vasas, szombaton pedig az éllovas FTC-Telekom ellen kell bizonyítania.

{G1}

{H1}

{A}