Az új utat van, aki megcsinálja, az óvodaépítésre azonban nem jelentkezett senki

Barabás Hajnal 2019. október 11., 09:20

Közel 7,5 kilométernyi útszakasz felújításához, leaszfaltozásához fogtak hozzá Kászon községben. A munkálatokat időjárás függvényében még idén vagy legkésőbb jövő tavasszal befejezik.

Az alapozás után aszfaltréteget terítenek a kászoni Nagy Antalok utcában Fotó: Kászon község Facebook oldala

András Zoltán, Kászonaltíz polgármestere megkeresésünkre elmondta, a község falvaiban

közel 7,5 kilométernyi útszakasz felújítását kezdték el, az alapozási munkák 80 százalékát már elvégezték, és most már hozzáfogtak az aszfaltréteg leterítéséhez is.

A beruházást a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) révén valósulhat meg. Az munkálatokat időjárás függvényében legkésőbb tavasszal befejezik.

Fotó: Kászon község Facebook oldala

További tervek

A polgármester ugyanakkor említést tett a Kászon-patakon átívelő kászonjakabfalvi híd újjáépítéséről is, amelyet ugyancsak idén fejeztek be. További terveikről is beszámolt, mint mondta,

egy új napközit és óvodát szeretnének építeni, szintén PNDL-program révén, azonban már harmadszorra hirdették meg a munkálatot az országos közbeszerzési elektronikus rendszerben (SEAP), de még nem jelentkezett kivitelező.

Fotó: Kászon község Facebook oldala

Az utolsó kiírás október 22-én jár le, szeretnénk, ha a cégek jelentkeznének, minden információ elérhető a SEAP-on, illetve az önkormányzatnál is lehet a részletekről érdeklődni. Ugyanakkor

nemsokára kiírják a közbeszerzést két iskola, a kászonfeltízi, és a kászonjakabfalvi tanintézetek felújítására is.

Remélik, hogy ezekre a munkálatokra is találnak majd kivitelezőt, és 2020-ban hozzáfoghatnak a beruházásokhoz.

{A}