Pingpongasztalokat ajándékoztak a tusnádfürdői gyermekotthonnak

Sánta Imre 2019. október 10., 11:19

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC is bekapcsolódott abba a jótékonysági akcióba, amelyet Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, valamint Toró Tamás brassói önkormányzati képviselő kezdeményeztek.

Fotó: Sepsi-SIC

Az egyik asztalt Révész Máriusz adományozta, a másikat pedig Toró Tamás ajánlotta fel Böjte atya árváinak, a Sepsi-SIC pedig a pingpongozáshoz szükséges további eszközöket biztosította, valamint a kosárlabdás lányok által gyűjtött játékokkal is meglepték a gyermekeket.

A Sepsi Arénában tartott sajtótájékoztatón Rusz István, a háromszéki klub ügyvezető igazgatója elmondta, az ötlet a tusványosi szabadegyetemen fogalmazódott meg egy beszélgetés alkalmával, és a Sepsi-SIC örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. Ennek folytatására készül a klub Mikulás napján, amikor a női kosárlabdacsapat a svéd Lulea BBK ellen játszik Európa Kupa-mérkőzést, és amelyen a kovásznai gyermekotthon számára gyűjtenek majd játékokat.

{P2}

Révész Máriusz kormánybiztos, aki a Böjte Csaba ferences szerzetes által működtetett alapítvány kuratóriumának tagja, nem lehetett jelen személyesen, üdvözletét Toró Tamás tolmácsolta, aki

a szórvány, Székelyföld és az anyaország hármas pillérének fontosságát emelte ki, amelynek révén ez az összefogás is megvalósulhatott.

A jelenlevők abban is megegyeztek, hogy a közös fellépést folytatni kívánják, és jövő májusban váltóban futnak le egy maratoni távot, amellyel a nagyszebeni magyar oktatást támogató alapítványnak gyűjtenek adományokat.

A sajtótájékoztatót követően a pingpongasztalokat Tusnádfürdőre szállították, ahol fel is szerelték azokat. Az ajándékokat a gyermekotthon lakói nagy örömmel fogadták, és azonnal használatba is vették.

{A}