Félgőzzel játszva is simán nyert a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2019. október 10., 10:54

Hozta a kötelezőt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, amely a női kosárlabda-bajnokság keleti csoportjának 3. fordulójában harminchat pontos különbséggel győzte le a Bukaresti Rapid együttesét.

Fotó: Sánta Imre

A szerda esti találkozón a bajnoki címvédő háromszékiek lényegében már az első tíz percben eldöntötték a mérkőzés sorsát. Az összecsapás elején ugyan a vendégek szereztek vezetést, de nemsokára játékba lendültek a zöld-fehérek is, Mandache és Givens eredményes játékának, valamint egy 14–0-s sorozatnak köszönhetően jelentős előnyre tettek szert, amelyet az első negyed végéig tovább növeltek.

A folytatásban is Zoran Mikes tanítványai irányították a játékot, Kovács Renáta kapta el a fonalat, közelről és távolról is betalált a gyűrűbe, de Gödri-Părău és Orbán is csatlakoztak hozzá, így

húszpercnyi játékidő után már nem volt kétséges a győztes kiléte.

Fotó: Sánta Imre

Szünet után viszont visszavett a ritmusból a címvédő, több hiba is becsúszott a játékukba, amit a vendégek ki is használtak. Az egykor Sepsiszentgyörgyön is megfordult Florina Stănici vezetésével a fővárosiak voltak eredményesebbek, és átmenetileg sikerült csökkenteniük a hátrányt.

Az utolsó tíz percben aztán ismét magukra találtak a háromszékiek, Topuzovic három pontot érő dobásai rendre célba találtak, az elfáradó vendégek pedig nem tudták tartani a lépést a nyilvánvalóan jobb játékerőt képviselő bajnokcsapattal, amely végül harminchat pontos győzelmet aratott.

Fotó: Sánta Imre

A zöld-fehérek legközelebb október 12-én, szombaton a CS Municipal Târgoviște otthonában játszanak bajnoki meccset, majd október 17-én, csütörtökön a lengyel Artego Bydgoszcz vendégeiként az Európa Kupában is bemutatkoznak.

{A}

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, Nyugati csoport, 3. forduló:
Sepsi-SIC–Bukaresti Rapid 90–54 (28–6, 25–15, 13–21, 24–12).
Sepsi-SIC: Mandache 22 (2×3), Givens 13 (1×3), Topuzovic 10 (3×3), Gödri-Părău 6, Demeter 5. Cserék: Kovács 10 (2×3), Vucetic 9, Cătinean 6, Orbán 5, Butler 4, Mîrne-Nagy. Edző: Zoran Mikes.
Rapid: Stănici 19 (1×3), Burlakova 6, Vlad 5, Lupusavei 4, Cazacu 3 (1×3). Cserék: Manea 8 (1×3), Cuatu 7 (1×3), Grigore 2, Bejan, Cândoi, Pantazi, Anghel. Edző: Dan Militaru.
Játékvezetők: Sorin Drugău, Böjte László, Diana Oprea.