Ígéret: még a tél előtt helyreállítanak több útszakaszt Székelyudvarhelyen

Kovács Eszter 2019. október 10., 10:35

Novemberben még biztosan folyatódik az aszfaltozás és a vezetékcsere Székelyudvarhely utcáin: a legfontosabb a Szentimre utcai munkálatok befejezése, illetve hogy a tél beállta előtt a lehető legtöbb utcában megtörténjen a gázvezetékcsere.

Számos helyen feltúrták az utcai burkolatot. Rendezni kell a helyzetet Fotó: Erdély Bálint Előd

Az összes érintettel egyeztetett a városvezetőség és a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkatársai – tudtuk meg a hivatal sajtóosztályától. A gázszolgáltató, a beruházást végző cégek és a rendőrség képviselőinek részvételével megtartott munkamegbeszélés célja az volt, hogy

a következő egy hónapra minden hátralévő munkálatot beütemezzenek.

„A megkezdett munkákat fontossági sorrend szerint kell befejezniük a kivitelező cégeknek. A legfontosabb, és ebben mindenki megegyezett, a Szentimre utcában zajló munkálatok befejezése” – közölte a sajtóosztály. Az utca felső szakaszát előkészítették az aszfaltozásra, a burkolatot ezen a héten kell befejeznie a kivitelezőnek, jövő héten pedig rácsatlakoztatják a háztartásokat az új vezetékre – tudtuk meg.

{K1}

Ugyancsak elmaradt munkálatok vannak a Csere, az Imecs László és a Domb utcában, itt a burkolatot október 21-éig kell elkészíteni, a bekötéseket pedig november elejéig kell elvégezni. Zajlik a munka a Villanytelep, a Kriza János és a Tompa László utcában is, itt aszfaltozás lesz a héten.

A Wesselényi Miklós utcában a munkálatok mielőbbi befejezését kérte a városvezetés: forgalmas útvonalról van szó, ezért itt torlódás keletkezhet. Megtudtuk ugyanakkor, hogy a szintén forgalmas Bethlenfalvi út felső szakaszán két hét múlva fejeződik be az aszfaltozás.

Legyen jelzés, értesítés

A munkamegbeszélésen részt vett Szántó Mihály, a székelyudvarhelyi állami rendőrség parancsnoka is, aki ismételten felhívta a kivitelezők figyelmét, hogy a munkálatok helyszíneit megfelelően lássák el jelzésekkel (a korábbi hónapokban a rendőrség rótt már ki bírságot a gázszolgáltatóra a jelzések hiánya miatt).

Fotó: Erdély Bálint Előd

A sajtóosztály továbbá azt közölte, a cégeket arra is felkérték, hogy a nélkülözhetetlen utcalezárásokat idejében jelezzék minden érintett félnek, hogy a lehető leghatékonyabban jusson el az információ a lakosokhoz. A gázvezetékek cseréje a következő hónapban is folytatódik, a cél ugyanis még idén minél hosszabb szakaszon elvégezni a fejlesztést, mivel a felújítatlan szakaszokon továbbra is előfordulnak gázszivárgások. Októberben és novemberben a legrosszabb állapotban lévő vezetékek cseréje zajlik, hogy a téli hónapokban minél kevesebb helyen legyen szükség az útburkolat megbontására.

{A}