Esélytelen volt a Sirius a KSE-vel szemben

Horváth Bálint Ottó 2019. október 09., 21:37

Nagyarányú vereséget szenvedett házigazdaként a Marosvásárhelyi Sirius-Mureșul; a női kosárlabda Nemzeti Liga Nyugati csoportjának nyitófordulójában a Kézdivásárhelyi SE harminchét pontos különbséggel győzött a ligeti Sportcsarnokban.

Fotó: Haáz Vince

Az előző évek tapasztalataihoz képest több, nagyjából háromszáz néző volt kíváncsi a marosvásárhelyi csapat szezonkezdő mérkőzésére. Ez nagyrészt annak is tudható be, hogy a Sirius-Mureșul az egyedüli alakulat a városban, amely az élvonalban képviseli a megyeszékhelyt.

Fotó: Haáz Vince

A szerda esti találkozó gyakorlatilag már az első két negyedben eldőlt, amikor a vendég háromszékiek már ötven pontnál jártak, miközben a Sirius játékosai csupán tizenötöt tudtak összehozni. A harmadik játékrészt ugyan kevéssel megnyerték a vásárhelyiek, de a hátrányuk túl nagy volt ahhoz, hogy a végéig még reménykedjenek a felzárkózásban.

Fotó: Haáz Vince

A két csapat közötti lényeges különbséget főként az jelentette, hogy a KSE két idegenlégióssal, az amerikai Kayla Mobley-val és Jade Vegával érkezett az összecsapásra, akik a csapat pontjainak felét szerezték, míg a Sirius mindössze a szintén tengerentúli Brittney Dunbarre támaszkodott, aki azonban a vártnál gyengébb játékot nyújtott.

Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi Sirius számára még nehezebb lesz a folytatás, hiszen két kiszállás következik, a hétvégi második fordulóban a csoport egyik favoritja, az Aradi ICIM otthonába látogat, majd egy héttel később a Kolozsvári U lesz az ellenfele.

Fotó: Haáz Vince

Női kosárlabda Nemzeti Liga, Nyugati csoport, 1. forduló:
Marosvásárhelyi Sirius-Mureșul–Kézdivásárhelyi SE 43–80 (7–30, 8–20, 14–11, 14–19).
Sirius: Gál 8 (2), Mészáros 8 (1), Bobar 7, Dunbar 5 (1), Badi 5, Ignat 4 (1), Szász 3, Borșan 2, Fejseș 1. Játszott még: Pálfi, Bokor, Kertész. Edző: Ionel Brustur.
KSE: Mobley 23 (1), Vega 17 (2), Holinka 11 (3), Debreczi 11, Domokos 6, Czimbalmos 4, Kozman 4, Bándi 4, Játszott még: Dănălache, Lénárt, Tuchilus, Bara. Edző: Farkas Alpár.

{A}