Három meccs eltiltás a Sportklub csatárának

Dobos László 2019. október 09., 21:16

A 4–0-ás vendéggyőzelemmel végződő, verekedésbe torkolló Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub jégkorongmérkőzés után két játékost tiltott el az Erste Liga fegyelmi bizottsága.

Következő három mérkőzésén Kurtis McLean (17) nélkül lesz kénytelen kiállni a Sportklub Fotó: Halmágyi Zsolt

A fegyelmi bizottság Stephenson Logant, a Corona játékosát egy mérkőzésről tiltotta el, Kurtis McLeannek, a Sportklub játékosának viszont három meccset kell kihagynia. A játékosok a büntetéseket csapatuk soron következő Erste Liga-mérkőzésein töltik le.

A hétfő esti mérkőzés végén kitört verekedés résztvevői közül egyedül Logan Stephensonnal, a Brassó játékosával szemben alkalmaztak szankciót.

A fegyelmi bizottság a következőképpen indokolta döntését: „A mérkőzés lefújásának pillanatában Stephenson Logan verekedést kezdeményezett ellenfelével. Logan több alkalommal megütötte, majd rángatta a jégen lévő ellenfelét. A fegyelmi bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy

a játékos a mérkőzés végén kezdeményezett verekedést, és szabálytalanságából nagyobb verekedések, vagy tömegjelenetek lehettek volna.

A verekedés kezdeményezőjén kívül a többi érintett esetében a fegyelmi bizottság további szankciót nem alkalmaz.”

{A}

Kurtis McLean hárommeccses eltiltást kapott. Az indoklás: „A mérkőzés vége előtt 7 másodperccel a Sportklub játékosa szabálytalanul ütközött ellenfelével. Ezt követően dulakodásba, verekedésbe keveredett a Corona játékosával, Péter Balázzsal.

Kurtis korongot nem birtokló ellenfelét felugorva, közvetlenül fejen találta.

A fegyelmi bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a játékos kísérletet sem tett a korong megjátszására. Szándéka kizárólag a szabálytalan ütközés volt.”

Az Erste Liga fegyelmi bizottsága továbbra is felhívja a figyelmet, hogy

a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike. A játékosoknak mindent meg kell tenniük az ilyen jellegű ütközések elkerülése érdekében. A fejre irányuló ütközés minden esetben szabálytalan. 

A Brassói Corona csütörtökön este az Újpest vendége lesz, ezen Logon nem játszhat. A Sportklub pénteken a Ferencvárost, szombaton a Vasast fogadja, október 18-án pedig a Fehérvári Titánok vendége lesz. Ezen a három mérkőzésen nem léphet pályára Kurtis McLean.

Az Erste Liga állása

1. FTC-Telekom 26 pont
2. Csíkszeredai Sportklub 24
3. Brassói Corona 19
4. Dunaújvárosi Acélbikák 18
5. Gyergyói HK 14
6. Debreceni EAC 13
7. Fehérvári Titánok 11
8. Újpesti TE 10
9. Schiller-Vasas 5
10. Hokiklub Budapest 4

A további program

Csütörtökön
20 órától Újpest–Brassó.
Pénteken 18.30-tól Sportklub–Ferencváros és Gyergyó–Vasas, 19 órától Hokiklub Budapest–Debrecen, 19.30-tól Fehérvári Titánok–Újpest.
Szombaton 18.30-tól Sportklub–Vasas és Gyergyó–Ferencváros, 19 órától Hokiklub Budapest–Brassó.
Vasárnap 18 órától Dunaújváros–Brassó.
Hétfőn 19.30-tól Fehérvári Titánok–Debrecen.