Mezei nem mond le „az RMDSZ-es MPP-sek” kedvéért

Gergely Imre 2019. október 09., 19:12

Mezei János nem mond le, továbbra is vezetni fogja a pártot, és dolgozni fog a nemzeti oldal erősítésén, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem – hangzott el a szerdai gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatón, amelyet maga a pártelnök hívott össze. Végül mégsem volt jelen, helyette Sorbán Attila Örs beszélt.

Sorbán Attila Örs Fotó: Gergely Imre

Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke délutánra Gyergyószentmiklósra hívott össze sajtótájékoztatót, azonban nem tudott jelen lenni. A sajtótájékoztatót Mezei távollétében Sorbán Attila Örs, az MPP ügyvezető elnöke tartotta, tudatva, a pártelnök azért nem lehetett itt, mert nem ért vissza időben Marosvásárhelyről, ahol a 2015 óta folyó bírósági ügyének 64. tárgyalásán kellett jelen lennie.

Sorbán hangsúlyozta, a pártelnököt lemondásra felszólító nyílt levél aláírói közül többen RMDSZ-es alkuknak köszönhetően szereztek pozíciókat, és ezekhez mindenképpen ragaszkodnak, ez abból is látszik, hogy minden eszközzel megpróbálják megbuktatni Mezeit, azért, mert ő nem hajlandó újabb olyan alkukba belevinni a pártot, amely annak erejét, érdekvédelmi képességeit gyengíti.

{K1}

Az utóbbi hónapokban nyilvánosságra került belső ügyek azt jelzik, hogy a belső ellenzék nem a párton belül próbálja intézni ügyeit, hanem a nyilvánosság előtt játszmáznak, mert tudják, hogy a párt alapszabálya szerint nincs igazuk.

A nyílt levél aláíróinak a párt fontos fórumaiban nincsen többségük, az országos tanács összehívására sem lenne erejük – mondta Sorbán, hozzátéve, részben

a Bíró Zsolt köré szerveződő, puccsot óhajtó kemény magról van szó,

mások pedig olyan személyek, akik valószínűleg csak azért írták alá a levelet, mert csak az egyik oldal által közölt információkat ismerik.

{A}

A párt elnökségének nem érdeke, hogy az ellenzékhez hasonlóan nyilvánosságra tárja a szervezeten belüli vitákat, hiszen csak a pártot és a nemzeti oldalt gyengítik. És

az, hogy a párt többsége nem hallatja a hangját, nem azt jelenti, hogy ne állna Mezei János mögött.

Az MPP belső ellenzéke a magyarországi ellenzékről vesz mintát: ha nem tetszik a rendszer, akkor diktatúrát kiáltanak – tette hozzá Sorbán Attila Örs.

{K2}

Mezei János nem mond le, továbbra is vezetni fogja a pártot, és dolgozni fog a nemzeti oldal erősítésén, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem – hangzott el egyértelműen.

Mezei közleményben erősíti meg: pártelnök marad

„Az október 8-án keltezett nyílt levél, amely lemondásra szólít fel, nem más, mint egy elkeseredett próbálkozás egy olyan csoport részéről, amely azt kapta feladatául, hogy az MPP-t meggyengítse és továbbra is kiszolgáltassa” – olvasható Mezei János közleményében, amelyben a pártelnök arról ír, hogy a nyílt levelet olyan emberekkel íratták alá, akik nem tagjai szervezetnek.

„Amíg az elnökség a párt többségének bizalmát élvezi, addig folytatjuk a megkezdett munkát, és nem fogok lemondani csak azért, mert néhány RMDSZ-es MPP-s azt szeretné. Célunk, hogy újra megteremtsük az egységet az erdélyi nemzeti oldal keretein belül, és közös erővel lépjünk fel az erdélyi magyarság érdekében” – szögezi le az MPP elnöke.