Biró Zsolt tudni véli, kik lennének a következők, akiket kizárnának az MPP-ből

Szucher Ervin 2019. október 09., 17:22

Utalva a huszonkét köztiszteletnek örvendő MPP-s által aláírt levélre, illetve a Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester egy nappal korábban történt kizárására, Biró Zsolt utódja, Mezei János kirekesztő politikájának kártékonyságára hívta fel a figyelmet.

Biró Zsolt és a polgári párt. Meddig említhetjük közösen? Archív Fotó: Barabás Ákos

A Magyar Polgári Párt volt elnöke azt is elmondta, hogy tudomása szerint Rákossy Botond, az alapszabályzat betartásának és a székelyudvarhelyi áldatlan helyzet rendezésének követelője lesz a következő kitessékelt. A párt Hargita megyei elnökét pedig Biró követi Mezei feketelistáján, értesült az érintett.

„Szenvedhet valaki üldözési mániában, vagy lehetnek kisebbségi komplexusai, azonban még így sem megengedett az efféle viselkedési és kommunikálási stílus. Annál is inkább, mivel egy korábbi döntés szerint, amit Mezein kívül mindenki megszavazott,

senkit nem zárunk ki az MPP soraiból”

– nyomatékosította Biró Zsolt, aki szerint a polgáriak nagytöbbsége békét szeretne a párton belül.

{K1}

Kérdésünkre, hogy a puskaporos hangulat akár az alakulat szakadását is eredményezheti, az exelnök úgy vélekedett, hogy bármerre is billen a mérleg nyelve,

a két tábor közt számbeli egyensúly alakult ki.

„A döntés Mezei János kezében van, de a kollégák bölcsességétől is függ” – vélekedett, hozzátéve, hogy amikor évekkel ezelőtt átvette az MPP irányítását, akkor sem volt túl rózsás és békés az alakulaton belüli helyzet.

Kormányt buktatna az MPP

„A sok rossz közül kell választani, mi a kormánybuktatásra szavazunk” – jelentette be szerdán Biró Zsolt. Az MPP két parlamenti képviselője, Biró és Kulcsár-Terza József, noha semmi jót nem várnak az ellenzéktől, az első pillanattól kiálltak a bizalmatlansági indítvány támogatása mellett. A pár volt elnöke szerint a szociáldemokraták ellen összefogó alakulatok közül a legveszélyesebb a kettős diskurzust folytató Mentsétek meg Romániát (USR), amely Erdélyben az etnikai határok feloldásáról beszél, Bukarestben viszont Gheorghe Funart is megszégyenítő ultranacionalista módon viselkedik.
{A}