Világbajnoki döntőért játszik a magyar és a román csapat Ausztráliában

Horváth Bálint Ottó 2019. október 09., 15:24

Bejutott az elődöntőbe a magyar és a román válogatott az ausztráliai kispályás labdarúgó-világbajnokságon. Csütörtökön a fináléba jutás a tét, ahol akár egymás ellen küzdhetnek meg az aranyéremért.

Hatékony támadójátékkal, kapott gól nélkül menetelnek az egyenes kieséses szakaszban a válogatottak Fotó: Facebook/Minfutball Szövetség

Mindkét csapat magabiztos teljesítménnyel nyerte meg negyeddöntős párharcát a szerdai játéknapon. Először a magyar csapat lépett pályára, amely 3–0-ra nyert a csoportkörben a román gárda által is legyőzött Ukrajna ellen. Aztán következett Románia mérkőzése a házigazda Ausztráliával szemben, Klein Lászlóék még egyértelműbb, 6–0-s győzelmet szereztek.

{A}

Az elődöntőbe jutással a magyarok sporttörténelmet írtak, ugyanis világbajnokságon korábban soha nem kerültek be a legjobb négy közé. A román együttes ellenben ismét ott lehet a dobogón, miután a 2015-ös amerikai egyesült államokbeli vébén bronzérmet szerzett.

Az elődöntőket csütörtökön rendezik, a magyar válogatott 12 órától Brazíliával, a román csapat pedig a két évvel ezelőtti, tunéziai seregszemlén a két döntős, a címvédő Csehország és az ezüstérmes Mexikó közötti mérkőzés győztesével találkozik a világbajnoki döntőbe jutásért.