A hétvégén ünnepelnek a csomafalvi gazdák

Gergely Imre 2019. október 09., 15:37

Szekerekkel járják körbe Gyergyócsomafalva utcáit pénteken, amelyekkel adományokat gyűjtenek. A helybéleiktől azt várják, hogy ki-ki lehetőségeihez mérten adakozzon a terméséből. Ezeket a Páli Szent Vince Napközi otthon konyháján szeretnék hasznosítani a gyermekek étkeztetésére.

Archív

Az adománygyűjtés a hétvégi gyergyócsomafalvi Gazdanap rendezvénysorozat első mozzanata. Szombaton a Felsőnyírkerti Rendezvénycsűr és környéke népesül be, ahol reggel 9-től rajtol a bográcsfőző verseny, és ahová 9.30-tól indul a lovas levonulás a templomtól.

A nap folyamán fellép a Mocorgók Néptáncegyüttes, lesz díjugratás és rönkhúzó verseny. Igazán érdekesnek ígérkezik a sörkóstoló, azaz Tankó György a Sapientia EMTE oktatójának előadása. Délután következnek a gazdanapi játékok, és ennek keretében lesz rönkfűrészelés, gumicsizma „hanyittás”, és asszonycipelés is.

A gazadanapon a Csíkszéki Mátyás Huszár Egyesület karusszelbemutatót, a Marosszéki Íjász Egyesület íjászbemutatót tart, de nem marad el a nagy- és kisállat kiállítás, terménymustra sem. A jó hangulatról a Gyergyó–medencei népzenészek fognak gondoskodni.

A teljes program megtalálható Gyergyócsomafalva község Facebook-oldalán.