Székelyudvarhelyre jönnek az ország legjobb asztalitenisz csapatai

Zátyi Tibor 2019. október 09., 13:30

Mozgalmas időszak vár a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK asztalitenisz-csapatra, hiszen a hónap végén az Európa Kupában a portugál Desportivo Sao Roque vendégeként játszik, november 3–5. között a román Szuperliga első tornájának lesz a házigazdája.

Sűrű program elé néznek az udvarhelyi játékosok. Korábbi felvétel Fotó: Veres Nándor

György István, az ISK-SZAK edző-játékosa szerint óriási fegyvertény, hogy a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban rendezhetik meg a férfi Szuperliga első tornáját, amelyen az ország legjobb nyolc csapata vesz részt. „Szuperligás tornát nem rendeztek Székelyudvarhelyen, nagyon nehéz volt megszerezni a házigazdai szerepkört. November 3–5. között az ország legjobb nyolc csapata áll asztalhoz a városi sportcsarnokban. Mindenki mindenkivel játszik, így hét meccse lesz mindegyik együttesnek” – mondta.

A Román Asztalitenisz-szövetségnek meg kellett változtatnia a férfi és női Szuperliga lebonyolítását, mivel a férfiaknál az ISK-SZAK, a nőknél pedig Temesvár jutott tovább az Európa Kupában,

és a következő kör mérkőzéseit október végén, illetve november elején rendezik. „Az eredeti kiírás szerint november 1–4. között a szokásos helyszínen, Buzăuban rendezték volna meg az első tornát. Ám az időpontváltozás miatt nem volt szabad a sportcsarnok, így felajánlottam, hogy rendezzék Székelyudvarhelyen. Hosszas gondolkodás után végül megadták nekünk a házigazdai szerepkört” – tette hozzá.

Sűrű lesz a program, hiszen az ISK-SZAK október 30-án utazik Portugáliába, ahol 31-én az Európa Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a házigazda Desportivo Sao Roque együttesével csap össze. November 1-jén indulnak haza, és egy nap pihenőjük sem lesz, mivel 3–5. között már a Szuperligában kell asztalhoz állniuk. A torna után pedig kicsit megszusszanhatnak, majd 10-én következik a portugálok elleni visszavágó a városi sportcsarnokban.

Van három hetünk a felkészülésre. A portugáloknak vissza akarunk vágni, mivel tavaly megvertek minket az ETTU Kupában Udvarhelyen. Nem mi vagyunk a favoritok, de a csoportmeccsek során sem voltunk azok, mégis továbbjutottunk.

A Szuperliga mezőnye erősebb, mint tavaly, mindegyik csapat erősített, Mioveni portugál válogatottat, a Steaua ázsiai játékost hozott, Slatinánál montenegrói válogatott játszik. Nehéz megjósolni az erőviszonyokat, mivel nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, a nyolc csapat nagyjából egyforma játékerőt képvisel” – zárta a beszélgetést György István.

A férfi asztalitenisz Szuperliga mezőnye: ISK-SZAK, CS Mioveni, TTC Câmpulung, Konstancai Top Star, Bukaresti Steaua, Pristavu Câmpulung, Universitatea Craiova, CSM Slatina.

Az ISK-SZAK csapata: György Szilárd, Sebastian Loso, Cservik Krisztián, Lucian Filimon, Tamás Szabolcs és György István edző-játékos.