Meghalt a limfómával diagnosztizált Lup Dániel

Barabás Hajnal 2019. október 09., 13:13

Kómába esett, majd elhunyt a kolozsvári Lup Daniel. Az agresszív limfómában szenvedő fiatalembert Olaszországban kezelték, azonban hiába küzdött a betegsége ellen, szervezete rosszul reagált a terápiákra. Egy kísérleti orvosi program lett volna utolsó reménye, azonban ezt a terápiát már nem tudta megkapni, szervezete feladta a harcot.

Fotó: Rezi Erzsébet

Rezi Erzsébet, az agresszív limfómával küzdő Lup Daniel édesanyja egy hónapja kereste meg a Székelyhont, és fordult a nyilvánossághoz segítségért. Fiáról ugyanis a romániai egészségügy lemondott, ezért Olaszországban próbálkoztak, hogy megfelelő kórházi kezelést kapjon.

Több gyűjtés is indult számukra, hogy tudják állni a kezelések egy részét. Az alig 30 éves fiatalembert egy ideig a római Gemelli kórházban kezelték, de mint később kiderült a kemoterápiára nem reagált jól a szervezete, ezért a milánói Humanitas kórházat ajánlották számára.

Arra várt, hogy egy orvosi kísérleti programba felvegyék, ahol olyan kemo- és immunerápiát kaphatott volna, amely nem gyengíti az immunrendszerét, viszont visszaszoríthatja a betegségét. Időközben azonban leromlott állapota, kómába esett és a múlt héten elhunyt. Családja köszöni mindazoknak a segítségét és támogatását, akik a nehéz időkben mellettük voltak.