Bemutatkozik a Sirius-Mureșul

Horváth Bálint Ottó 2019. október 09., 10:51

Elkezdődik a bajnoki idény a női kosárlabda Nemzeti Liga Nyugati csoportjában is, a szerdai nyitófordulóban székelyföldi párharcot rendeznek, a Marosvásárhelyi Sirius-Mureșul a Kézdivásárhelyi SE-t fogadja.

Megismételné a KSE elleni győzelmét a marosvásárhelyi csapat Fotó: Miska Brigitta

A két csapat másfél héttel ezelőtt már megmérkőzött egymással, a sepsiszentgyörgyi Sepsi Kupa felkészülési torna harmadik helyéért kiírt találkozón a marosvásárhelyiek végül előnyben játszva 60–48 arányban nyertek. Jó előjelekkel várja tehát a hazai összecsapást a Sirius, azonban egyáltalán nem lesz egyszerű feladata megismételni ezt a győzelmet, hiszen

ezúttal tétmérkőzésről van szó, vereségük ellenére pedig a háromszékiek hozzájuk hasonló játékerőt képviselnek.

{A}

Az új szezonban a Mureșul Sportklubbal kötött együttműködési szerződés alapján Sirius-Mureșul néven vesz részt a marosvásárhelyi együttes, amely a harmadik helyet célozza meg a csoportban.

Ennek megszerzéséért Ionel Brustur vezetőedző tanítványainak nagyon meg kell küzdeniük,

hiszen a KSE mellett a Kolozsvári U és a Nagyváradi CSU is a vetálytársuk lesz. Utóbbi két csapattal szintén összemérték erejüket a vásárhelyiek a felkészülési időszakban: a Nagyváradot 78–57-re legyőzték a hazai rendezésű Sirius Kupán, Kolozsvártól viszont 78–40 arányú vereséget szenvedtek idegenben. A csoport másik két tagja, a Szatmárnémeti VSK és az Aradi ICIM kiemelkedik a mezőnyből.

Adománygyűjtés a mérkőzés alkalmával

A szerdán este 19 órától kezdődő KSE elleni mérkőzésre ingyenes a belépés, a marosvásárhelyi klub azonban arra kéri a szurkolókat, hogy a Sportcsarnok bejáratánál lehetőségeik szerint adományozzanak egy súlyos, anyagcserezavar-betegséggel küszködő kislány, a négyéves Nóra részére. Egyedüli esélye egy génterápia, amely megmentheti az életét, ez viszont hosszas folyamat és nagyon költséges. A szülők 350.000 dollárt kell összegyűjtsenek a terápiára, ezért hálásak minden adományért és segítségért.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, Nyugati csoport, 1. forduló:
Szerda, 17 óra:
Kolozsvári U–Nagyváradi CSU.
Szerda, 19 óra:
Marosvásárhelyi Sirius-Mureșul–Kézdivásárhelyi SE.
Csütörtök, 18 óra:
Szatmárnémeti VSK–Aradi ICIM.