Eb-selejtező: nem tudták megállítani az esélyesebb belgákat

Zátyi Tibor 2019. október 08., 21:11

Egy gólos vereséggel kezdte a női labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjét kedden este Románia, Kolozsváron 1–0-ra kikapott a jóval esélyesebb Belgiumtól. A Vasas Femina játékosa egy félidőt kapott.

Fotó: Facebook/NationalaFeminina

A világranglistán 18. helyezett Belgium volt az ellenfele a 42. román válogatottnak a 2021-es angliai Európa-bajnokság selejtezőjében.

A vendégek kezdték jobban a Kolozsvári CFR stadionjában rendezett mérkőzést, és a 9. percben egy megpattanó lövéssel előnybe kerültek.

{A}

A folytatásban is a belgák diktálták az iramot, a román válogatott ritkán tudott veszélyeztetni, mindössze két próbálkozása volt.

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina játékosa, Ana Maria Vlădulescu végigjátszotta a második félidőt, míg Barabási Kinga nem kapott lehetőséget.

Fotó: Facebook/NationalaFeminina

A válogatott legközelebb november 8-án lép pályára, Litvániát fogadja, a baltiak kikapták mindhárom eddigi mérkőzésüket a selejtezőkben, 1–9 a gólkülönbségük.

2021-es Európa-bajnokság, selejtező
Románia–Belgium 0–1 (0–1),
gólszerző De Neve (9.).

Románia: Pop – Meluță, Ficzay, Gődér (Vlădulescu, 46.), Dușa, Oprea – Bortan, Vătafu, Voicu – Rus, Olar. Szövetségi kapitány: Mirel Albon