Néhány hónapig tartott Vasile Miriuță magyarországi edzősködése

Horváth Bálint Ottó 2019. október 08., 20:59

Távozott a magyarországi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Kisvárda vezetőedzői posztjáról Vasile Miriuță, akit a nyáron neveztek ki az együttes élére.

A középmezőnyben hagyta a Kisvárdát Fotó: Kisvárda FC

A nagybányai születésű szakember mindössze nyolc bajnoki mérkőzésen irányította a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapatot, amely azzal vált közismertté, hogy keretében nagyon sok idegenlégiós található, többek között három román játékos is, a korábbi válogatott Gheorghe Grozav, továbbá Claudiu Bumba és Mihai Mincă.

{A}

A kisvárdai klub közleménye szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést a vezetőedzővel.

Klubunk és a vezetőedző futballról alkotott elképzelései különböztek, és a keddi megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy megköszönve nálunk végzett munkáját, elválnak útjaink egymástól.

Egyúttal lehetőséget biztosítunk számára, hogy a csapatunkkal elért jó eredményeket meglovagolva, a későbbiekben, akár már a közeljövőben új csapatot találjon magának. Ehhez és a további karrierjéhez is nagyon sok sikert kívánunk” – olvasható a Kisvárda közleményében.

Vasile Miriuță ehhez annyit tett hozzá, sajnálja, hogy így alakult, de megköszönte a lehetőséget, amit Kisvárdán kapott, és sok sikert kívánt a továbbiakban a csapatnak és a klubnak, valamint a szurkolóknak, hogy a folytatásban is sok örömüket leljék a csapat szereplésében.

A tizenkét csapatos magyarországi NB I. első nyolc fordulójában Vasile Miriuță 10 pontot (3 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség) gyűjtött a Kisvárdával, ezzel

a csapat jelenleg a hatodik helyet foglalja el a tabellán.

Vasile Miriuță az elmúlt években Romániában tevékenykedett, a Kolozsvári CFR és a Bukaresti Dinamo edzője is volt. Az előző szezon második felében a Nagyszebeni Hermannstadt csapatát vezette, amellyel sikerült kiharcolnia a bennmaradást az élvonalban.