Dobogós helyezések földharcban

Dobos László 2019. október 09., 09:05

Bronzéremmel tértek haza Déváról, az U21-es korosztályú cselgáncsozók számára kiírt földharc-bajnokságról a csíkszeredai Radvánszki testvérek.

Albu Botond edző és a Radvánszky testvérek Fotó: facebook/ Albu Botond

Három női és három férfi súlycsoportban (66 kg, 81 kg és +81 kg, illetve 52 kg, 63 kg és +63 kg) rendezték meg az országos földharc (NeWaza) bajnokságot Déván, amelyen két székelyföldi cselgáncsozó is dobogóra állhatott.

Radvánszki Ádám a 66 kg-osok között, testvére, Radvánszki Szilárd pedig a 81 kg-osok súlycsoportjában lett bronzérmes.

A Hunyad megyei bajnokságon részt vett Lajos Ákos (81 kg) is, de neki nem sikerült érmet szereznie. A fiúk a VSK Csíkszeredát képviselik, edzőjük Albu Botond.

{A}

A háromtagú csíki küldöttség megméretkezett az ötfős csapatok számára kiírt csapatbajnokságon is, ahol végül az ötödik helyen zártak, a bajnoki címet Kolozsvár szerezte meg. A lányok versenyében az 52 kg-osok között a Kézdivásárhelyi ISK színeiben induló Andra Raluca Norocea az 5. helyen végzett.

A bajnokok névsora: Florina Bădiceanu (52 kg, CSM Pitești), Florentina Cornelia Ivănescu (63 kg, CSM Pitești), Georgiana Miller (+63 kg, Dévai CSM), illetve Răzvan Burdușel (66 kg, LPS Focșani), Adrian Iosif Sulca (81 kg, Kolozsvári CSM Dinamo) és Edurad George Șerban (+81 kg, CSM Pitești).