Egy tucat érmet nyertek a vásárhelyi úszók a kupában

Horváth Bálint Ottó 2019. október 08., 17:15

Brassóban rendezték a serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztályú úszók Román Kupa-versenyét, amelyen az ország legjobb sportolói vettek részt.

Daniel Nicuşan (jobbra) szerezte a legtöbb érmet, Mészáros Balázs (balra) a serdülőknél versenyzett. Archív Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi VSK három versenyzővel képviseltette magát a hétvégi megmérettetésen, Bartalis Károly edző tanítványai közül Fángli Henrietta (18 éves), Daniel Nicuşan (18) és Mészáros Balázs (16) összesen tizenkét érmet (négy arany, négy ezüst, négy bronz) nyertek.

A legtöbb dobogós helyezést, szám szerint hetet, Daniel Nicuşan szerezte, aki a felnőttek mezőnyében egy arany- és egy ezüstérmet nyert 100, illetve 50 méteres mellúszásban. Az ifjúsági korosztályban ötször állhatott fel a dobogóra: 50 és 100 m mellen első, 50 m gyorson második, 50 m háton és 200 m vegyesen pedig a harmadik helyen végzett.

Fángli Henrietta a felnőtteknél bizonyított Fotó: Haáz Vince

Mészáros Balázs csak a serdülők között mérettete meg magát, és két érmet nyert: 100 m mellen második, 50 m mellen harmadik helyen csapott célba. Fángli Henrietta kizárólag a felnőtteknél indult, és mindegyik éremből szerzett egyet: megnyerte az 50 m mell versenyszámát, 100 m mellen második, 200 m mellen harmadik lett. 

{A}