Prágában küzd az elitkörbe jutásért a csíkszeredai futsalcsapat

Dobos László 2019. október 08., 14:33

Csütörtöktől vasárnapig rendezik a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmeit, a legjobb 32 között Romániát a Csíkszeredai Imperial Wet képviseli, Magyarországot pedig az MVFC Berettyóújfalu.

Három kemény mérkőzés vár a fiúkra a cseh fővárosban. Archív Fotó: Gábos Albin

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályai szerint az általuk szervezett tornákon a csapatok nevében nem szerepelhet szponzor neve, így Románia bajnokcsapata Futsal Klub Csíkszereda néven indult a BL-ben. A csíkiak kedden este autóbusszal Bukarestbe utaznak, szerdán kora reggel pedig repülővel Prágába.

Románia bajnokcsapata, Görbe Walter együttese

veretlenül nyerte meg az athéni C jelű selejtezőcsoportot:

9–0-ra győzött az ír bajnok Blue Magic FC Dublin ellen, majd 6–3-ra verte a svájci bajnokot, a Berni Futsal Minerva együttesét, az AEK Futsal Athén ellen pedig 4–3-ra nyert.

{A}

A legjobb 32 között Csíkszereda futsalcsapata a B ágra, az 5. csoportba került, ahol a szintén selejtezőből érkező máltai Luxol St. Andrews, illetve a lengyel bajnok Record Bielsko-Biala és a házigazda cseh AC Sparta Praha lesz az ellenfél. A csíkiak csütörtökön a Sparta, pénteken a Bielsko, vasárnap pedig a Luxol ellen lépnek pályára. A prágai csoportból csak az első helyezett jut tovább.

Görbe Walter csapattulajdonos a továbbjutást tűzte ki célul, és hasonló véleményen van Sito Rivera vezetőedző is, aki szerint komolyan és keményen dolgoztak, nem lehetetlen célkitűzés az elitkörbe való továbbjutás.

A magyar bajnok Berettyóújfalu a legjobb 32 között az A jelű ágon érdekelt, a 4. csoport küzdelmeinek a berettyóújfalvi Pálffy István Rendezvénycsarnok ad otthont. Ebben a csoportban a rendező Hajdú-Bihar megyeiek mellett a kazahsztáni Kairat Almaty, a spanyol Murcia FS és az orosz bajnok Sport Club KPRF harcol a továbbjutásért. A magyarországi csoportból az első három helyezett kerül be a 16 csapatos elitkörbe.