Újpesten győzött a Gyergyói HK

Gergely Imre 2019. október 07., 21:55

Egy nagyszerű első harmad után, végig uralva a mérkőzést győzött a Gyergyói Hoki Klub a Megyeri úton az UTE ellen. A piros-fehérek második Erste Liga túrájukról hat ponttal térnek haza és az ötödikek a tabellán.

Először nyert a GYHK az UTE vendégeként. Archív Fotó: Veres Nándor

Olyan játékot produkált a Gyergyói HK az első húsz percben, hogy ez még saját szurkolóit is meglepte. A játékosok úgy járatták a korongot az újpestiek harmadában, hogy a házigazdák csak nyomozták, hogy hol is van.

Az volt a meglepő, hogy a 12. percig nem született meg a gyergyóiak vezető gólja.

Aztán a piros-fehérek második emberelőnyét Valdix váltotta gólra, a hosszú sarokba küldött lövésével. A lilák nagyon nem találták magukat, ennek eredményeként az első harmadban kétszer is több játékosuk volt a jégen a kelleténél. A kiállítások miatt négy gyergyói és három újpesti játékos volt a jégen, amikor Bobcek hatalmas bombával növelte kettőre a GYHK előnyét.

{A}

A második harmadban kiegyensúlyozottabb lett a játék, időszakonként az UTE is képes volt nyomást gyakorolni Cooke kapujára, de a különbség csak nőtt. Góga remek passzát váltotta gólra Péter.

A harmadik játékrész elején Kiss-Rusk takarásból leadott lövésével ugyan betalált, de

a játék képe szerint semmi sem fenyegette az ideiglenesen kinevezett edző Christopher Hamell által vezetett gyergyóiak sikerét. 

Ezt végül Sára találata pecsételte meg, aki remek egyéni megmozdulással mattolta Duscheket az 58. percben. A Gyergyói Hoki Klub tehát 4–1-re nyert az UTE otthonában, és ezzel 14 ponttal az 5. helyre kúszott fel a tabellán.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:

Újpesti TE–Gyergyói HK 1–4 (0–2, 0–1, 1–1).
Gólszerzők: Jedrick Kiss-Rusk (43.), illetve Andreas Valdix (12.), Igor Bobcek (16.), Péter Zsolt (23.), Sára Tibor (58.).
Kiállításpercek: 12–6.
Kapura lövések: 29–30.

Az Erste Liga állása:
1. FTC-Telekom 26 pont/11 mérkőzés
2. Csíkszeredai Sportklub 24 pont/9 mérkőzés
3. Brassói Corona 19 pont/10 mérkőzés
4. Dunaújvárosi Acélbikák 18 pont/8 mérkőzés
5. Gyergyói HK 14 pont/10 mérkőzés
6. Debreceni EAC 13 pont /9 mérkőzés
7. Fehérvári Titánok 11 pont/11 mérkőzés
8. Újpesti TE 10 pont/9 mérkőzés
9. Schiller-Vasas 5 pont/9 mérkőzés
10. Hokiklub Budapest 4 pont/9 mérkőzés