Udvarhelyen is megőrizte veretlenségét az Imperial Wet

Zátyi Tibor 2019. október 07., 20:47

Nem borult a papírforma a Hargita megyei futsalrangadón, a teremlabdarúgó 1. Liga 4. fordulójában a címvédő Csíkszeredai Imperial Wet hétfőn este legyőzte házigazdáját, a Futsal Klub Székelyudvarhelyt.

Küzdelmes, látványos megoldásokban gazdag meccset láthatott a közönség Fotó: Beliczay László

Nagyjából hatszáz ember előtt rendezték a mérkőzést, amelyen a megfiatalított házigazda három U23-as játékossal kezdett.

Sokat nem kellett várni az első gólra sem, a csíkiak első támadásukból betalálta, Florin Matei volt eredményes a 25. másodpercben.

Fotó: Beliczay László

A bajnok uralta a meccset, jóval többet birtokolta a labdát, ám a házigazda FK védelme nagyszerűen állta a csíki rohamokat és ellentámadásokból próbált veszélyeztetni.

Ám ha egy picit lankadt a figyelem, rögtön büntetett az Imperial Wet, így tette ezt Valadares, aki a 7. percben növelte csapata előnyét. A folytatásban sem változott a játék képe, a hazaiaktól Tifán állt a legközelebb a szépítéshez, ám nagyszerű szólóját nem tudta góllal zárni. A játékrész végét megnyomta az Imperial,

és a csereként pályára lépett Bruno Santiago kétszer is villant, beállítva a félidei eredményt.

Fotó: Beliczay László

Térfélcsere után egy nagyszerűen felépített támadás végén az Imperial Wet csapatkapitánya, Tankó is feliratkozott a gólszerzők közé. Innentől a házigazdának is adódtak lehetőségei, Gálfi ziccerben nem tudott túljárni Dospinescu eszén, majd egy szép akció végén Szécsi bombázott a csíkiak hálójába. Ez ébresztőleg hatott a házigazdára, és a 37. percben még egyet faragott hátrányából, Tifán sarokkal gurított vissza Birónak, aki tíz méterről lőtt laposan a hálóba.

Rögtön jött is a csíki időkérés, Sito Rivera rendezte a sorokat, csapata pedig Bruno harmadik góljával lezárta a találkozót.

Savio Valadares és Bruno Santiago. A hatból négy gólt lőttek Fotó: Beliczay László

Az Imperial Wet 6–2-re nyert, és készülhet a Bajnokok Ligája prágai csoportkörére, a héten három meccset játszik majd. A Futsal Klubnál sem pihennek, csütörtökön 18 órától a városi sportcsarnokban rendezik a második fordulóból elhalasztott, Temesvári Informatica elleni mérkőzést, majd szombaton ismét pályára lép a csapat, az 5. fordulóban, 18.45-től a Galaci United vendége lesz.

{A}

Teremlabdarúgó 1. Liga, 4. forduló:
Futsal Klub Székelyudvarhely–Csíkszeredai Imperial Wet 2–6 (0–4),
gólszerzők Szécsi (35.), Biró (37.), illetve Fl. Matei (1.), Valadares (7.), Bruno (18., 20., 38.), Tankó (24.).
FK Székelyudvarhely: Sebestyén – Szécsi, Biró, Tifán, Gálfi. Játszott még: Györfi, Hegyi – Kerestély, Bálint, Jakab, Balázsi, Kedei, Mánya, Balázs. Edző-játékos: Mánya Szabolcs.
Imperial Wet: Lopez – Fl. Matei, Covaci, Hadnagy, Pânzaru. Játszott még: Dospinescu – Andre Luiz, Rakic, Valadares, Iszlai, Parsic, Tankó, Bruno, Küsmödi. Edző: Sito Rivera.

{Z1}

{S1}