Gálfi függetlenként indulna a helyhatósági választásokon – az emberek véleményére is kíváncsi

Fülöp-Székely Botond 2019. október 07., 19:18

Gálfi Árpád polgármester Facebook-oldalán kérdezi a székelyudvarhelyieket, hogy miután a Magyar Polgári Párt (MPP) kizárta soraiból, független jelöltként ismét elinduljon-e a városvezetői tisztségért a 2020-ban tartandó helyhatósági választásokon.

Mivel kizárták az MPP-ből, ezért nem indulhat a párt jelöltjeként Gálfi Árpád. Függetlenként próbálkozna Fotó: Barabás Ákos

„Egy nagyon fontos döntés előtt állok, hiszen amint azt a hírekből és a bejegyzésemből is tudhatják, az MPP országos vezetősége kizárt a Magyar Polgári Párt tagjai közül, így arra nem számíthatok, hogy pártszínekben indulhassak a jövő évi polgármesteri választáson.

Úgy érzem, hogy függetlenként szívesen folytatnám az elkezdett munkát, szolgálatot a városunkért, közösségünkért, de ehhez meg kell győződjek arról, hogy a város szavazóinak széles körű támogatására számíthatok

– fogalmaz a polgármester a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében. Állítja, nem szeretne közvéleménykutatást végezni, hogy önkéntesei a legalkalmatlanabb pillanatokban kopogtassanak be a városlakókhoz, ezért döntött úgy, hogy közösségi oldalán teszi fel ezt a kérdést. Arra kéri támogatóit, hogy a bejegyzésénél lévő tetszik gomb megnyomásával, illetve egy megosztással jelezzék, ha független jelöltként is támogatják, posztját pedig hagyják figyelmen kívül, ha ez nem így van.

{A}

A nagyjából másfél órája közzétett bejegyzés nagy népszerűségnek örvend, alig másfél óra alatt közzel nyolcszázan nyomták meg a tetszik gombot, valamint mintegy 250-en meg is osztották.

A kommentáradat sem maradt el, eddig valamivel több mint 160 ember nyilvánította ki véleményét, akiknek nagy többsége támogatásáról biztosítja a polgármestert.