Jövő év márciusára ígérik Marosvásáhely harmadik plázájának nyitását

Szász Cs. Emese 2019. október 07., 17:38

Gőzerővel beindult az építkezés az elmúlt hetekben Marosvásárhely Segesvár felé vezető kijáratánál, ott épül ugyanis a megyeközpont harmadik plázája. A Shopping City Marosvásárhely egy 70 millió eurós beruházás, nyitását 2020 márciusára ígérik.

Zajlik a munka a leendő Shopping City Marosvásárhelynél Fotó: Haáz Vince

A Shopping City Marosvásárhely a NEPI Rockcastle ingatlanbefektetésekkel foglalkozó cég portfóliójának legújabb bevásárlóközpontja lesz, amelyet az építő közleménye szerint 2020 márciusában nyitnak meg. A terelőút és a Segesvári út kereszteződésénél mintegy 12,5 hektáron épülő új bevásárlóközpontnak 40 ezer négyzetméternyi bérelhető felülete lesz, amelynek 75 százaléka már foglalt is. A közlemény szerint többek közt

olyan márkaboltok kapnak teret a plázában, amelyek több mint fele abszolút újdonság a marosvásárhelyiek és környékbeliek számára.

Természetesen étteremsor is lesz az új plázában, valamint 500 négyzetméternyi felületen multiplex mozi, illetve a város legnagyobb Carrefour hipermarketjét is oda tervezik.

A falakat húzzák. 2020 márciusára nyitásra készen kellene lenni Fotó: Haáz Vince

A kétemeletes plázára egy 3500 négyzetméteres tetőkertet is terveznek négy étteremmel, ami szintén újdonság a székelyföldiek számára. Az építő ígéretei szerint a kétszintes bevásárlóközpont parkolója mintegy ezerötszáz autót tud befogadni.

Marosvásárhelynek ez lesz a harmadik plázája, az első a Promenada Mall volt, amelyet 2007 októberében nyitottak meg a város kolozsvári kijáratánál, röviddel azután pedig a belvárosban is megnyílt a Maros Mall nevezetű bevásárlóközpont. A Promenadáról pár hete derült ki, hogy magyar kézbe került, miután a bevásárlóközpont megvásárlásáról az Indotek Group megállapodást kötött a francia AEW Europe csoporttal.

A tervek szerint körülbelül így fog kinézni pár hónapon belül Marosvásárhely széle az új bevásárlóközponttal Fotó: NEPI Rockcastle

{A}