Pár nap alatt két medvét is elütöttek ugyanazon az útszakaszon – az egyik továbbállt, a másik elpusztult

Simon Virág 2019. október 07., 14:52

Medve ugrott egy személygépkocsi elé hétfőre virradóan Maros megyében, a Körtvélyfája és Petele közötti gyorsforgalmi úton. Szombaton hajnalban hasonló baleset történt ugyanazon az útszakaszon.

Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Elütöttek egy medvét hétfőre virradóan a Maros megyei Körtvélyfája és Petele települések közötti gyorsforgalmi úton. Mint Emanuela Rugină rendőrségi szóvivő lapunknak elmondta, a őket három óra után értesítették, és a petelei rendőrök szálltak ki a helyszínre. Az elütött nagyvad elpusztult, az autó vezetője nem sérült meg. A medve tetemét a helyi vadásztársaság illetékesei vitték el, a beavatkozás idején a rendőrök irányították az akkor még gyér forgalmat.

{A}

Mint kiderült, szombaton is elütöttek egy medvét ugyanazon az útvonalon. A rendőrségi szóvivő – a gépkocsivezető vallomása alapján – azt mondta, a sofőr autója elé ugrott a medve, de mire a rendőrök kiértek, már nem volt az úttesten a nagyvad. Személyi sérülés nem történt.

A Ro-Alert rendszeren keresztül egyébként szinte napi rendszerességgel értesítik a Maros megyeieket arról, hogy településükön medvét láttak, és legyenek figyelmesek, ha elhagyják otthonaikat.

{K1}