Sokba került a gyenge első félidő, rangadót vesztett a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. október 06., 22:37

Sorozatban második mérkőzését veszítette el a Kolozsvári CFR, amely nem tudta kijavítani a Celtic Glasgow elleni csütörtöki vereségét az Európa Ligában, és 3–1-re kikapott az FC Viitorul otthonában az élvonalbeli bajnokság 12. fordulójában.

Fotó: Facebook/FC Viitorul

A vasárnap esti összecsapás előtt az éllovas CFR három ponttal előzte meg a harmadik helyezett tengerparti együttest. A szezon elején már megmérkőztek egymással, a Szuperkupában a Viitorul 1–0-ra nyert, így volt miért visszavágnia Dan Petrescu – aki ezen a meccsen visszatért a kispadra a négyfordulós eltiltása után – gárdájának. A kolozsváriaknál Omrani igazoltan hiányzott, aki hazautazott Franciaországba, hogy láthassa a múlt héten született kislányát.

Veszélyesebbek voltak a mérkőzés elején a hazaiak, akik az első félóra végén egy öngólnak köszönhetően meg is szerezték a vezetést: Rivaldinho beadásába Peteleu rosszul ért bele, és a saját kapujába lőtt. Ráadásul kevéssel ezután már

kétgólos előnyre tett szert a Viitorul, Cosmin Matei kiválóan helyezett távoli lövésénél Arlauskis tehetetlen volt.

Fotó: Facebook/FC Viitorul

Akárcsak a csütörtöki Európa Liga-találkozón a Celtic ellen, a CFR ezúttal is halvány játékot mutatott, és egyetlen nagy helyzete sem volt az első félidőben, sőt örülhetett annak, hogy nem került még nagyobb hátrányba.

{A}

Szünet után hamar szépíthettek volna a vendégek, azonban Traore fejesénél Căbuz nagyot mentett. Ehelyett az 57. percben már hárommal vezetett Gheorge Hagi fiatal csapata, a brazil Rivaldinho vette be a CFR kapuját. Ezt követően támadásba lendültek a kolozsváriak, akik negyedórával a vége előtt Culio révén belőtték a becsületgóljukat egy, Costache által kiharcolt vitatható tizenegyesből.

Fotó: Facebook/FC Viitorul

A hátralévő időben még volt lehetőségük a vendégeknek, akik nem adták fel, de Traore néhány méterről, senkitől sem zavartatva mellé fejelt, így már nem tudtak betalálni.

A kolozsvári együttes elszenvedte második vereségét a bajnokságban, ezzel a Viitorul ugyan pontszámban utolérte, de jobb gólkülönbségével mégis megtartotta az első helyet. A válogatott selejtezőmérkőzései miatt szünet következik az 1. Ligában, majd az odavágók utolsó fordulójában a CFR legközelebb október 19-én, szombaton 20.30-tól hazai pályán az Universitatea Craiova ellen újabb rangadót játszik.

Labdarúgó 1. Liga, 12. forduló:
FC Viitorul–Kolozsvári CFR 3–1 (2–0).
Gólszerzők: Peteleu (27., öngól), Matei (36.), Rivaldinho (57.), illetve Culio (77., büntetőtől).
Viitorul: Căbuz – Boboc, Țîru, Mladen, De Nooijer – Matei (Filip, 52.), Artean, Houri – Iancu (Iacob, 83.), Rivaldinho, Ganea (Dulca, 55.). Edző: Gheorghe Hagi.
CFR: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Cestor, Camora – Itu (Bordeianu, 46.), Hoban (Pereira, 60.), Culio (Deac, 81.) – Păun, Costache, Traore. Edző: Dan Petrescu.
Vezette: George Găman.

{Z1}

{S1}