Otthon kapott ki a Sportklub, már nincs veretlen csapat az Erste Ligában

Dobos László 2019. október 06., 21:29

Elszenvedte első vereségét a Csíkszeredai Sportklub a 2019–2020-as jégkorong Erste Ligában. A csíkiak vasárnap este hazai pályán 3–0-ra kaptak ki a Debrecentől.

Hiába a sok csíki kapura lövés, a meccset a vendégek nyerték Fotó: Pinti Attila

Mindhárom játékrészben többször lőtt kapura ellenfelénél a Sportklub, mégis a vendégek nyertek 3–0-ra.

Az első két harmadban mindkét kapunál számos gólhelyzet maradt ki, elsősorban Szamankov, illetve Hetényi hatékony védései miatt maradt 40 perc után 0–0 az állás.

Fotó: Pinti Attila

Rosszul kezdte a harmadik harmadot a házigazda, 42 másodperc alatt két gólt kaptak a csíki kék-fehérek.

A 12. másodpercben, az első debreceni támadásnál Izacky lőtte közelről a csíki kapuba a kipattanót (0–1), majd a második támadásnál Berta holt szögből a kapus hátára lőtte a korongot, onnan esett be a játékszer a kapuba (0–2).

Fotó: Pinti Attila

Rögtön időt kért a csíki szakvezetés, de a nagy igyekezetben újabb gólt kapott a Sportklub: a 46. percben Salló újabb szerencsés gólt lőtt, a korong a rövid sarokba pattant be, újra a kapusról (0–3).

A folytatásban is többet támadott a Sportklub, de egyszer sem tudták legyőzni Hetényi kapust.

Ebben a periódusban volt két bunyó is, előbb Shalla és Sándor kapott két-két percet, majd Berta és Bíró Tamás ötöt-ötöt öklözésért.

Mestermérleg

Jason Morgan, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője: „A pénteki, érzelmileg telített mérkőzés után, amikor telt ház és pazar hangulat volt, ma egy olyan csapattal találkoztunk, ahol a legjobb magyar kapussal találtuk magunkat szembe. És őt nagyon nehéz úgy legyőzni, ha nem csinálsz forgalmat a kapuja előtt, és a lövések mindegyikét látja. Nagyobb határozottság és éhesség kellett volna a részünkről. Két harmad után 0–0 volt az állás, majd másodpercek alatt a két első sorunk kapott egy-egy gólt. Nem a legjobbunkat nyújtottuk a mai napon”.

David Musial, Debrecen vezetőedzője: „Két hiányzó játékosunk ellenére jó volt a hangulat a csapaton belül. Nagyon fontos volt, hogy győzzünk a mai napon a magabiztosság, a belső hangulat érdekében. Nagyon jól játszottunk a védelemben, míg a kapuban Zoli remekelt. Végig 50–50 százalékos meccs volt, mi lőttük az első gólt, és ez nagyon fontos volt”.

Fotó: Pinti Attila

Nyolc mérkőzést tartott a Sportklub veretlensége, és ezzel már nincs veretlen csapat a közös magyar-román hokibajnokságban.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 0–3 (0–0, 0–0, 0–3).
Gólszerzők: Jakub Izacky (41. perc), Berta Ákos (41.) és Salló Barna (46.).
Kapura lövések: 41–28.
Böntetőpercek: 13–17.
Játékvezetők: Gergely Lehel és Sikó Szilárd Levente, illetve André Attila és Péter Vilmos.

További eredmények: Budapesti Schiller-Vasas–Fehérvári Titánok 3–4 (hosszabbítás után) és Ferencváros–Hokiklub Budapest 9–1.

{A}

Az állás:
1. FTC-Telekom 26 pont/11 mérkőzés
2. Csíkszeredai Sportklub 21/8
3. Brassói Corona 19/9
4. Dunaújvárosi Acélbikák 18/8
5. Debreceni EAC 13/9
6. Gyergyói HK 11/9
7. Fehérvári Titánok 11/11
8. Újpesti TE 10/8
9. Schiller-Vasas 5/9
10. Hokiklub Budapest 4/9

A további program
Hétfőn: 18.30-tól Brassó–Csíkszereda, 19 órától pedig Újpest–Gyergyó.
Csütörtökön: 20 órától Újpest–Brassó.
Pénteken: 18.30-tól Sportklub Ferencváros és Gyergyó–Vasas, 19 órától Hokiklub Budapest–Debrecen, 19.30-tól Fehérvári Titánok–Újpest.
Szombaton: 18.30-tól Sportklub–Vasas és Gyergyó–Ferencváros, 19 órától Hokiklub Budapest–Brassó.
Vasárnap: 18 órától Dunaújváros–Brassó.