Csapdába esett medvebocsot mentettek meg Balánbánya közelében

Barabás Hajnal 2019. október 06., 14:55

Meglehetősen nehezen tudtak kimenteni egy csapdába szorult medvebocsot szombat este Balánbánya közelében, ugyanis a helyszínen jelen volt az anyamedve a másik bocsával. Az anyamedve rendkívül zaklatottan, a hatóságiak jelenlétére pedig agresszíven reagált.

Sok időbe telt a medvebocs kiszabadítása a nehezítő körülmények miatt. Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

Balánbányán hatáskörzetérben, a lakott településhez közel, egy körbekerített területen a kerítés hurkai közé szorult medvebocs jelenlétére hívták fel a figyelmet szombat este a 112-es, egységes segélyhívó számon.

{A}

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: a helyszínen a rendőrség és a csendőrség tagjai megkísérelték kiszabadítani a csapdába esett medvebocsot, azonban

a hely nehéz megközelíthetősége, az éjszakai sötétség, valamint az anyamedve és a másik bocsának a jelenléte meglehetősen hátráltatta az akciót.

Az anyamedve nagyon zaklatott állapotban volt, és a hatóságiak jelenlétére agresszíven reagált.

A csendőrség élőlánccal zárta le a környéket, és többek között nagy zajcsapással sikerült annyira távol hajtani a vadállatot, hogy közben a csapdába esett nagy méretű medvebocsot el tudták altatni és kiszabadítani a hurkokból.

A rendőrség szóvivője megjegyezte, egyelőre vizsgálják, hogy szándékosan állítottak-e fel hurkos kerítéscsapdát, vagy az állat egyszerűen csak beszorult a kerítés drótjai közé. Az akcióban egyébként részt vett a balánbányai medve-visszavadító központ képviselője is.