Villámlátogatás: Klaus Johannis a marosvásárhelyi transzplantációs intézetben

Simon Virág 2019. október 05., 22:00

Pontosan egy fél percet állt a kamerák elé és szólt az újságírókhoz Marosvásárhelyen Románia elnöke, Klaus Johannis. A Nemzeti liberális Párt államelnök-jelöltje Jászvásárról érkezett és Nagyszebenbe ment tovább, de beiktatott egy húsz perces megállót Vásárhelyen.

Liberális politikusok fogadták Klaus Johannist Fotó: Gálna Zoltán

Szombaton hat órára várták az államelnököt a marosvásárhelyi nagykórház elé, ahová száz fős tömeg gyűlt össze. Mint kiderült főleg a liberális párt szimpatizánsai voltak, akik tapssal fogadták az egy óra késéssel érkező Johannist.

Az elnök egy fénykép erejéig állt be a tömeg elé, s kezet fogott pár támogatójával, majd bement a nagykórházba.

Meglátogatta többek között a Szív- és Érrendszeri Betegségek és Transzplantációk Sürgősségi Intézetet, amit Horațiu Suciu professzor mutatott be neki. Találkozott Theodora Benedek professzorral is, aki a sürgősségi kórház részeként működő szívgyógyászatot vezeti.

{A}

Bár a meghívóban az szerepelt, hogy az államelnök nyilatkozik a sajtónak és válaszol a kérdésekre,

Klaus Johannis egy fél perc erejéig állt a kamerák elé, és elmondta, hogy megérintették a transzplantációs intézetben látottak, s meggyőződése, hogy az egész egészségügyi intézetben jó munkát végeznek.

Távozása után Horațiu Suciu professzor elmondta, hogy az államelnök találkozott és beszélgetett azzal a pácienssel is, aki az elmúlt napokban kapott új szívet. A professzor szerint az államelnökre mély benyomást tett az intézetben kezelt szívbeteg csecsemők látványa is. Suciu elmondta, hogy ettől a látogatástól azt reméli, hogy jobban oda fognak figyelni a transzplantációs intézetben zajló, néha emberfeletti munkára.