Nem volt esélye az FK Csíkszeredának Mioveni-ben

Dobos László 2019. október 05., 13:44

Tíz forduló után is őrzi veretlenségét a CS Mioveni együttese a román labdarúgó 2. ligában. Az Argeș megyei együttes szombaton délben hazai pályán 3–0-ra győzött az FK Csíkszereda ellen.

Kevés néző volt kíváncsi a két csapat játékára Fotó: Facebook/CS Mioveni

A mutatott játék alapján kevés esélye volt a pontszerzésre a székelyföldi együttesnek Mioveni-ben, a mérkőzést az elejétől a végéig a hazai gárda irányította,

a vendég csíkiak egész meccs alatt alig két-három veszélyesebb gólhelyzetet tudtak kialakítani.

A szépítési lehetőség az 59. percben adódott amikor Eder a felső kapufára fejelte a labdát, a visszapattanót pedig a hazai hátvédek Bajkó elől kirúgták.

Fotó: Facebook/CS Mioveni

Mindhárom találat szépen kidolgozott, több passzos akció végén született. A 12. percben Hergheligiu 16 méterről, a 45. percben pedig Masaro 6 méterről lőtte az FK hálójába a labdát. A végeredményt a 70. percben Masaro állította be, a hazaiak idegenlégiósa a csíki kaputól 5–6 méterre üresen hagyva kapott labdát, és nem hibázott. Lehetett volna 4–0 is, de a 84. percben a kapu felé tartó labdát Lalic a gólvonalról rúgta ki.

Idénybeli negyedik vereségével a táblázat 17-ik helyére csúszott vissza a csíki együttes,

míg a CS Mioveni négy döntetlent követően nyert ismét és jelenleg a második a 2. Ligában.

Fotó: Facebook/CS Mioveni

A következő fordulóban, jövő szombaton 11 órakor az FK számára nagyon fontos mérkőzés következik, hiszen utolsó előtti CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu együttesét fogadja.

Labdarúgó 2. Liga, 10. forduló:
CS Mioveni–FK Csíkszereda 3–0 (2–0)
Gólszerzők: Andrei Hergheligiu (12. perc), Davide Massaro (45. és 70.).
Játékvezetők: Vlad Baban (Iaşi), Cristian Voicu (Focşani) és Constantin Mihai Cantemir (Fogaras).
Megfigyelők: Silviu Crângaşu (Ploieşti) és Ştefan Donciu (Sepsiszentgyörgy).
CS Mioveni: Flavius Croitoru – Robert Ghiţă, Daniel Celea, Dean Beţa, Ionuț Burnea, Marian Şerban, Raul Costin, Valentin Coşereanu 8alin Calin, a 83. perctől), Davide Massaro (Cătalin Alexe, 76.), Simon Măzărache (Mihai Istfan, 66.), Andrei Hergheligiu. Vezetőedző: Marius Stoica,
FK Csíkszereda: Damir Ljuljanovic – Raul Palmeş, Csonka Bonifác, Slobodan Lalic, Simó Csongor, Casiadi-Bakó Soma, Veres Szilárd (Barta Norbert, 80.), Kálmán Szilárd (Takács Martin, 46.), Eder Gonzalez, Magyari Szilárd (Bajkó Barna, 46.), Romaric Logon. Vezetőedző: valentin Suciu.

{Z1}

{S1}

{A}