Vereséggel indult a GYHK második magyarországi túrája

Gergely Imre 2019. október 04., 22:30

Nem volt tapasztalható a Gyergyói HK-nál az edzőváltás haszna a Leif Strömberg utáni első mérkőzésen. A piros-fehérek a Fehérvári Titánok vendégeként kaptak ki 4–3-ra.

Az edzőváltás még nem hozott előrelépést a Gyergyói HK-nak Fotó: Vaduva István/GYHK

A nyolcadik percig kiegyenlített volt a játék képe, az egyik oldalon Gyenes, a másikon Cooke is nagyokat kellett védjen, hogy megőrizze hálóját a góltól.

Aztán kettős emberhátrányba került a GYHK, és ezzel a lehetőséggel éltek is a fehérváriak.

A gólra Tendler még válaszolni tudott, és rögtön ezután akár a vezetést is megszerezhették volna a gyergyóiak, első emberelőnyüket azonban nagyon elrontották. Balogh csapott le egy rossz passzra, Cooke kapujáig száguldott, és visszaszerezte a Titánoknak az előnyt.

A második harmad kifejezettem jól indult gyergyói szempontból, hiszen Constantin egyenlített. Aki nem a helyszínen nézte a meccset, hanem a közvetítést követte, annak úgy tűnt, a korcsolyájáról pattant a kapuba a korong, de nem szándékos rúgás miatt. A bírók is ezen tanakodtak, és hosszú percek után középre mutattak, így megadták a találatot.

Ezúttal 8 percet tartott a döntetlen, és ezalatt a GYHK is igyekezett megszerezni a vezetést, de a próbálkozások sorra kimaradtak. A Titánok kerültek ismét előnybe, Zion lövését nem tudta hárítani az egyébként nagyszerűen védő Cooke.

Az utolsó húsz percre az újabb egyenlítésért jött ki korábbi segédedzőből ideiglenesen vezetőedzővé előléptetett Christopher Hamell együttese, de nem ez történt. Campbell használt ki egy megingást és már kettővel vezetett a fehérvári csapat. Tendler még faragott a hátrányból,

de a nagy nyomás ellenére újabb egyenlítés már nem jött össze a gyergyóiaknak, 4–3–ra a Fehérvári Titánok nyertek.

A gyergyóiaknak nincs sok ideje rágódni a vereségen, szombat este Budapesten, a Tüskecsarnokban a Hokiklub Budapest vendégeként lépnek jégre.

Erste Liga alapszakasz
Fehérvári Titánok– Gyergyói Hoki Klub 4–3 (2–1, 1–1, 1–1)
Gólszerzők:Dézsi (9.), Balogh (18.), Zion (30.), Campbell (46.), illetve Tendler (16., 58.), Constantin (22.).
Kapura lövések: 45–38
Büntetőpercek: 8–8