Veretlen maradt a Sportklub

Dobos László 2019. október 04., 21:59

Magabiztos győzelmet aratott pénteken este hazai pályán a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. A liga két veretlen csapatának csatájában a csíkiak 5–3-ra győzték le a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét.

Habár többször visszajött a meccsbe az Acélbikák, a játékot a Sportklub uralta Fotó: Pinti Attila

Telt ház előtt, kitűnő hangulatban kezdődött a csíkszeredai hokimérkőzés, amely végig magas színvonalú, jó iramú hokit hozott.

A Sportklub magabiztosan győzött, a csíkiak fölényét a kapura lövések aránya (61:28) is jelzi.

Az első harmadban a sok csíki helyzet közül csak egy gól született, Rokaly Szilárd vezette be kapu elé a korongot, majd egy szép csel után az újvárosi kapuba lőtte (1–0).

A játék képével ellentétben a 28. percben egyenlítettek az újvárosiak. A gól büntetőlövésből született, egy vitatható szabálytalanság után a korongot középpályáról Somogyi vezethette a csíki kapura, majd a felső vas alá lőtte (1–1).

Fotó: Pinti Attila

Csupán 18 másodpercet tartott a vendégek öröme, a következő támadásnál Brophey újra vezetéshez juttatta a kék-fehéreket (2–1). Rövid időn belül Turcotte ismét egyenlített, a csíki védelem figyelmetlenségét kihasználva közelről Szamankov kapujába lőtte a kipattanót (2–2).

Rögtön visszavette a vezetést a Sportklub, ezúttal Becze Tihamér csapatott rá a kipattanóra, majd egy csel után a vendégek kapujába bombázta (3–2). A második szünet előtti másodpercekben két gólosra nőtt a csíki előny, Shalla lőtt kapura, az újvárosi kapus megfogta a korongot, de a játékvezetők a videoelemzés után gólt ítéltek, a korong áthaladt a gólvonalon (4–2).

Fotó: Pinti Attila

A 47. percben a vendégek emberhátrányban egy szerencsés góllal szépítettek (4–3), de továbbra is a Sportklub uralta a játékot.

Az utolsó percben az egyenlítés reményében az Acélbikák kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre, a korong azonban a csíkiakhoz került, és Shalla belőtte az üres kapuba (5–3).

Nyert a Sportklub, és az Erste Liga egyedüli veretlen csapata maradt.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 5–3 (1–0, 3–2, 1–1).
Gólszerzők: Rokaly Szilárd (6. perc), Evan Brophey (28.), Becze Tihamér (34.), Joshua Shalla (40. és 60.), illetve Somogyi Balázs (28.), Hugo Turcotte (30.) és Keegan Dansereau (47.).
Kapura lövések: 61–28.
Büntetőpercek: 14–10 (ebből a csíki Bíró Tamásnak 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Gergely Lehel, Sikó Szilárd Levente és André Attila.

Fotó: Pinti Attila

A Csíkszeredai Sportklub következő mérkőzést újra hazai pályán játssza, vasárnap 18.30-kor a Debrecen csapatát fogadja a Vákár Lajos Műjégpályán.