A világ legnépszerűbb autói várnak az Őszi Vásáron (x)

Pinti Attila 2019. október 04., 22:23

Számos újdonsággal rukkolt elő idén a Toyota, az Euro-Car Trading márkaképviselet jóvoltából ezek nagy része megtekinthető a székelyudvarhelyi Őszi Vásáron is. Érdemes elidőzni a kiállított autók között.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Másfél évtized után visszatért Európába a Camry, a városi sportcsarnok szomszédságában lévő Toyota-standnál

szemügyre is vehető a világ legnépszerűbb felső-középkategóriás limuzinja.

Mellette az ugyancsak eladási listák élén lévő, tizenkét generáció alatt 47 milliós eladási számmal büszkélkedő Corolla tekinthető meg. A kompaktok mezőnyébe érkező – tulajdonképpen az Aurist nyugdíjazó, illetve helyére visszatérő – típus három karosszériaváltozatban kapható: ötajtós, kombi és szedán. A Székelyhon napilap Lapozni főnyeremény! nyereményakciójának fődíja éppen egy ilyen,

Business felszereltségi szintű, 1.6 literes benzinmotoros gépkocsi.

{A}

Szintén új a szabadidőautó-piacon töretlenül hódító RAV4, az új motorok közé bekerült a 2,5 literes, az összkerékhajtású változatok esetében 222, míg az elsőkerék-hajtásúaknál 218 lóerőt mozgósító benzinmotor hibridhajtással kiegészítve.

A formai kuriózumra vágyók az új C-HR modellel ismerkedhetnek – a típus ráncfelvarrott (facelift) változatának október 1-jén volt a hivatalos bemutatója.

A felsorolt modellek mellett a Yaris, a Proace, illetve az ügyfél kérésére egyedi igények alapján konfigurálható Hilux is várja az érdeklődőket.

Az Őszi Vásárnak egyébként másfél évtizede állandó szereplője az Euro-Car Trading. A Toyota-modellpaletta szombaton 10 és 18 óra között, míg vasárnap 10 óra és kora délután között tekinthető meg.

(X)