Elszalasztotta a győzelmet Botoșani-ban a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2019. október 04., 20:06

Közel volt a győzelemhez az FC Botoșani elleni kiszállásán a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, de a hajrában egy egyéni hiba következtében gólt kapott, és ismét csak egy pontot gyűjtött az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában.

Nem tudták megtartani a három pontot a sepsiszentgyörgyiek. Archív Fotó: Halmágyi Zsolt

Öt napon belül másodszor lépett pályára Botoșani-ban a Sepsi OSK, miután hétfőn 1–1-et ért el a Jászvásári Poli vendégeként. A pénteki találkozó előtt egy pont választotta el egymástól a két csapatot a tabellán, amelyek a mezőnyben a legtöbb döntetlent játszották.

Az első félidőben többször is megszerezhette volna a vezetést László Csaba csapata, de a moldvaiak kapusa, Eduard Pap remek napot fogott ki, és sorra védett Carnat, Deaconu, vagy Vașvari lövéseinél. Deaconu szabadrúgásánál betaláltak ugyan a vendégek, a gólt azonban nem adták meg, a beadás pillanatában ugyanis a Sepsi OSK játékosai mind lesen voltak.

{A}

Aztán térfélcsere után hamar előnyhöz jutottak a sepsiszentgyörgyiek:

Holzmann kezesése miatt tizenegyest kaptak, ezt Vașvari értékesítette, aki korábbi csapata ellen talált be.

A mérkőzés utolsó részében visszahúzódott a Sepsi OSK, a Botoșani pedig mindent elkövetett az egyenlítésért. Tíz perccel a lefújás előtt ezt sikerült is elérnie, miután

Kilyén gyengén hazaadott labdájára lecsapott Mihai Roman, és Fejért kicselezve a kapuba gurított.

A hosszabbítás perceiben mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, előbb Velev az oldalhálóba lőtt, majd a másik oldalon Chalkiadakis a kapufát találta el. Az újabb döntetlennel a Sepsi OSK megőrizte idegenbeli veretlenségét, azonban elszalasztotta a lehetőségét, hogy megelőzze ellenfelét, és felsőházi rájátszást érő helyre jusson.

Labdarúgó 1. Liga, 12. forduló:
FC Botoșani–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (0–0).
Gólszerzők: Roman (84.), illetve Vașvari (54., büntetőből).
Botoșani: Pap – Patache, Haruț, Chindriș, Holzmann – Rodriguez, Papa, Ofosu, Ongenda (Chalkiadakis, 64.), Ashkovski (Roman, 58.) – Moussa (Cîmpanu, 74.). Edző: Marius Croitoru.
Sepsi OSK: Fejér – Kilyén, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Deaconu (Flores, 77.), Vașvari, Velev, Carnat (Salli, 71.) – Karanovic (Diakite, 90+3.), Safranko. Edző: László Csaba.
Vezette: Ovidiu Hațegan.

{Z1}

{S1}