Búcsúk és zarándoklatok a hétvégén

Molnár Melinda 2019. október 04., 12:37

A Rózsafüzér királynője és a Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya védelmébe ajánlott templomokban elővételezetten ülik a búcsút a hétvégén.

Élő rózsafüzér-zarándoklatot tartanak Gyergyóban. Képünk illusztráció Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Vasláb-Hevederen, Marosfő filiájában vasárnap 12.30-kor kezdődik a szentmise, Nagy László gyergyószárhegyi plébános mondja a szentbeszédet. Kisgörgényben, Ákosfalva leányegyházában szintén vasárnap a kápolnabúcsú szónoka 13 órától Drócsa László nyárádszeredai plébános lesz. Ugyanekkor Bátosban Simó Ferenc görgényüvegcsűri plébános igehirdető.

Rózsafüzért fonnak

A gyergyószentmiklósi Szent István-plébániatemplomtól áldással, templomi zászlók alatt indulnak az Élő rózsafüzér-zarándoklat gyalogosai szombaton 14 órakor. A Tűzoltók, Kossuth Lajos, Új utcán haladva az első stáció a Békény utcai csengettyű lesz. 14.45-kor a Pacsirta és a Kossuth Lajos utcán, majd a Szabadság téren, illetve a Márton Áron utcán át érkeznek a Szent Miklós-plébániatemplomba, onnan pedig az örmény katolikus templomba. 15.50-kor a Gyilkostói sugárúton érkeznek a Szent Erzsébet Öregotthonhoz. 16.40-kor a Gyilkostói sugárúton, a Rákóczi Ferenc és Rövid utcán át érkeznek a Munkás Szent József-templomhoz. A hálaadó szentmise 18 órakor kezdődik. Bármelyik stációnál bekapcsolódhatnak a saját rózsafüzérrel imádkozó hívek. Az imádságos, énekes zarándoklat közös imaszándéka a város lelki megújulása. 

Magyarok Nagyasszonya oltalmában

Erdőszentgyörgyön szombaton 11 órakor a búcsús szentmise vendégszónoka Bátor Botond ezüstmisés pálos szerzetes lesz Hargitafürdőről. Gyergyóhodos leányegyházában, Galócáson ugyanakkor a szentbeszédet Scheianu Ciprian-Iosif gödemesterházi plébános mondja, Marosludason pedig a szentmise főcelebránsa és szónoka Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes-plébános lesz. A csíkcsomortáni, vasárnap 12.30-kor kezdődő templombúcsún Karácson Tibor, az Erdélyi Mária Rádió igazgatója prédikál.