Játszótérrel kezdték, eurómilliókkal folytathatják a gyergyószentmiklósi kórház fejlesztését

Gergely Imre 2019. október 04., 11:18

A betegek számára jelentős megvalósítást mutatott be csütörtökön a gyergyószentmiklósi kórház: a gyermekgyógyászati rendelő bejáratának közelében kis játszóteret és pihenőt alakítottak ki. Az igazi fejlesztések azonban ezután várhatók.

A játszótér a gyermekeknek adhat jobb kedvet, a pihenő mindenkinek hasznára lehet Fotó: Gergely Imre

Több éve tervezték, és most, az Arbor vállalkozók szövetsége felajánlásával, illetve a gyergyószentmiklósi városi kórház saját forrásaiból jött létre a kis játszótér, és mellette a pihenőhely. Több célt szolgál ez: egyrészt, hogy

a vizsgálatra várakozó gyermekeknek ne a rendelő várószobájában, más beteg gyermekek között kelljen tölteniük az időt, míg sorra kerülnek,

másrészt, hogy amíg a gyermek játszik, addig az őt kísérő szülő is legyen, hol helyet foglaljon.

{A}

Ugyanakkor ezt a filagóriát használhatják a járni tudó betegek is, szabad idejükben a személyzet tagjai is. Ez mindenképpen jobb, kellemesebb körülményeket jelent majd számukra – vázolta Ferenczy István kórházmenedzser.

Nagy beruházásokban gondolkodnak

Nagy Zoltán gyergyószentmiklósi polgármester Ferenczy Istvánnal közösen ismertette annak a pályázatnak a részleteit, amely során kétmillió eurós fejlesztések következnek a kórháznál. Ennek egyik része az épület bővítését jelenti: a járóbeteg-rendelő padlásterét építik be, és alakítanak ki új helyiségeket. Ehhez a tervek elkészítése az első lépés, majd a kivitelező kiválasztásához írják ki a versenytárgyalást. Ha minden jól megy, tavasszal nekikezdhetnek az építkezésnek. De már ezt megelőzően szeretnék üzembe helyezni azokat az orvosi készülékeket, amelyekkel a kórház felszereltsége gazdagodik majd. Ezek megvásárlása a magas érték miatt nemcsak hazai szintű, hanem uniós közbeszerzéssel kezdődik, amit közelebbről fognak kiírni.