Külföldi turistákat csalogatnának Székelyföldre

Simon Virág 2019. október 03., 19:27

Külföldi vendégeket szeretnének Székelyföldre csalogatni a turizmusban érdekelt Maros, Hargita és Kovászna megyei cégek, vállalkozók, akiknek képviselői csütörtökön Marosvásárhelyen találkoztak. Főként az épített örökséget, a gyógyászati lehetőségeket szeretnék bemutatni.

Fotó: Haáz Vince

A Maros, Hargita és Kovászna megyében működő utazási irodák, szállásadók és busztársaságok képviselői találkoztak csütörtökön Marosvásárhelyen, a Transilvania repülőtéren, arról egyeztetve, hogy közösen lépjenek fel a külföldi turisták idecsalogatása érdekében.

A találkozót követően a Székelyföld Turisztikai Desztináció Menedzsment Klaszter elnöke, László Endre arról beszélt, hogy a legfrissebb statisztikai adatok tükrében

Maros, Hargita és Kovászna megye turisztikai téren az országos átlag felett teljesít.

László Endre elismerte, hogy elsősorban a belföldi turisták száma nőtt, s ez a vakációs jegyeknek is köszönthető. 

Fotó: Haáz Vince

A Visit Maros vezetője, Szőcs Levente szerint nekik többek között az a feladatuk, hogy a külföldi vendégeknek népszerűsítsék a Maros megyei és a székelyföldi célpontokat, s ezért tartották fontosnak, hogy ezt a találkozót megszervezzék. Fly and drive/Repülj és vezess típusú ajánlatok, csomagok kidolgozására biztatták a turisztikai ügynökségeket és össze is állítottak pár ilyen csomagot, mint például 3-4 napos kastélytúra, amely során Székelyföld kastélyait lehetne meglátogatni. 

{A}

Maros Megye Tanácsának elnöke, Péter Ferenc azt hangsúlyozta ki, hogy továbbra is fejleszteni kívánják a marosvásárhelyi repülőteret, hiszen ez a régió fejlődésének egyik feltétele. Peti András, a repülőtér igazgatója arról beszélt, hogy jelenleg Marosvásárhelyről meg van oldva a reptérre igyekvők kiszállítása. Lehetőség van az online jegyvásárláskor bejelölni, hogy transzferszállítást is igényel az utazó, s az is megoldható, hogy lakásától vegyék fel az érintettet.

Görögországi charter járat

A csütörtöki találkozón az egyik turisztikai ügynökség vezetője, Radu Malcea bejelentette, hogy 2020. június 9-től charterjáratok indulnak a marosvásárhelyi reptérről Görögországba, Kréta szigetére. Jelen állás szerint heti egy alkalommal lesz majd charterjárat a június-szeptember időszakban.