Idén is hadjáratra indulnak a szentegyháziak és vendégeik

Molnár Melinda 2019. október 03., 15:26

Tizennegyedik alkalommal fúj toborzót a Szentegyházi Hagyományőrző Huszáregyesület: Gyermekfilharmóniával közös rendezvényén belepillanthatnak a hétvégén az érdeklődők, milyen lehetett a huszárcsapatok mozgása, a verbuválás Kossuth idejében.

Korhű viseletben lehet résztvenni a már hagyományosnak számító hétvégi rendezvényen. Archív Fotó: Tamás Attila

A szentegyházasfalvi Szent András-plébániatemplomban szentmisén vesznek részt a huszárcsapatok pénteken 17 órától, utána a templomtéren megemlékeznek a 13 aradi vértanúról, illetve az utolsó, 1944. október hatodikai huszárrohamról, majd megnyitják a Pest megyei értéktár vándorkiállítását és emlékhelyet avatnak az 1849-es hősi halottaknak.

A helyi huszárok és a Gyermekfilharmónia közös hangversenyt tart 20 órától a Gábor Áron Művelődési Házban, és átadják 2019-es Székely koszorú-kitüntetést.

{A}

Szombaton a toborzóbeszéd után reggel nyolc óra tájban indulnak az őszi hadjárat útvonalán Kápolnásfalu felé és vissza, este pedig Szentegyházán huszárbálon értékelik a napot.

Vasárnap a fél tízkor kezdődő szentegyházasfalvi szentmisét követően a szelterszi gyakorlótéren lovasbemutató, főzőverseny, céllövészet, sportjátékok, gyermekfoglalkozások, majd közös bográcsolás lesz. A színpadon műsorok szórakoztatják a hadjárat részvevőit.