Éppen az első álmukból verte fel a lakókat az éjféli riasztás

Simon Virág 2019. október 03., 11:52

Telefonon riasztották csütörtökre virradóan a marosvásárhelyieket, hogy medve sétál a városban. A nagyvad, amelynek jelenlétét a 112-es hívószómon jelezték, a Tudor laktelepen sétálgatott a Szorgalom és a volt Hosszú utca kereszteződésénél.

Mentősök és rendőrök is a helyszínre siettek, de már nem látták a medvét. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A Szorgalom utcában működik többek között a városi öregotthon, de két templom és parókia, csendőrlaktanya is van a közelben, ezek mellett pedig több tízemeletes tömbház. Viszonylag közel van az említett utca a Segesvári úthoz és az erdőhöz, így valószínű, onnan sétált be a városba a nagyvad.

A riasztás éjfél után negyven perccel érkezett a mobiltelefonokra, így már az éjszaka, illetve csütörtök reggel is

sokan panaszkodtak a közösségi oldalakon, hogy első álmukból verte fel őket a jellegzetes, kicsit a sípszóhoz hasonlító hang.

A Székelyhon érdeklődésére a Maros megyei tűzoltóság sajtószóvivője, Dan Petru Daniel elmondta, a 112-es hívószámra érkezett bejelentés, hogy az említett utcák kereszteződésnél medvét láttak. Ők – a törvény által előírt kötelezettségeiknek eleget téve – riasztották a lakosságot, és kiküldtek egy mentőautót a megjelölt helyre. Közben a csendőrök és a rendőrök is a helyszínre siettek, de a medvét már nem látták ott.

{A}

Idén már több alkalommal jelezték medve jelenlétét a marosvásárhelyieknek. Sétáló nagyvadat és bocsokat láttak már a Somostető körüli utcákban, valamint a Szabadi úton is. A környezetvédelmi igazgatóság adatai szerint Maros megyében 1400-ra tehető a medvék száma, holott az optimális 250 nagyvad lenne.