Eljött az Őszi Vásár hétvégéje

Kovács Eszter 2019. október 03., 10:01

Kezdődik a huszonhetedik Őszi Vásár: a székelyudvarhelyi rendezvénysorozatot csütörtök délelőtt a városi sportcsarnok előtt nyitják meg, és vasárnap estig folyamatosan programokkal várják a nagyérdeműt.

Az eddigi leggazdagabb programmal kedveskednek a szervezők. Archív Fotó: Barabás Ákos

A délelőtt tizenegy órakor tartandó hivatalos megnyitó után már körbe is lehet nézni a sportcsarnokban berendezkedett kiállítók standjainál, illetve az épület szomszédságában felállított sátraknál.

A nyitónapon üzleti konferenciára várják a gazdasági élet szereplőit, a vállalkozókat és minden érdeklődőt. Az Őszi Vásár partnere idén is a Hargita Business Center, így a csütörtök délután három órakor kezdődő előadásoknak a székelyudvarhelyi inkubátorház ad otthont.

Nem érdektelen témák

A meghívandó előadók listájának összeállításakor fontos szempont volt, hogy aktuális, a gazdasági életet befolyásoló, hasznos témákkal foglalkozzanak. Az üzleti fórumon részt vesz Bálint Csaba makrogazdasági elemző, a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának leendő tagja, Skapinyecz Péter, a rendezvényt támogató CED – Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. cégvezetője, illetve Bessenyei Sarolta, a Romániai Okos Város és Mobilitás Egyesület szakértője. Továbbá előad majd Zilahi Imre, a Transversum Média Trade értékesítési igazgatója, Bartis Botond, a Goodwill Consulting Kft. országos értékesítési igazgatója, valamint Köllő Bálint vállalkozó, aki a Revolut és a Transferwise szolgáltatásokról beszél majd.

Nem csupán a konferenciáról szól a csütörtök, hiszen ekkor lesz a B2B találkozó is, melynek elsődleges célja, hogy alkalmat, teret biztosítson a magyarországi és székelyföldi vállalkozások találkozásához, az üzletkötéshez.

Benépesül a sportcsarnok és a minifocipálya

A családi programok pénteken kezdődnek: mint az már hagyománnyá vált, a Nemzetközi Kiállítás és Vásár mellett a Székely Termékek Fesztiválja és a Borfesztivál várja a látogatókat a minifocipályán, illetve lesz számtalan koncert, mesemondó verseny és meglepetések is. Ne feledjék,

a Székelyhon napilap Lapozni főnyeremény! elnevezésű nyereményjátékának fődíja, a 2019-es metálszürke Toyota Corolla is megtekinthető lesz az Őszi Vásár rendezvénysorozaton.

Székelyudvarhelyen a nyereményautó

A business felszereltségi szintű Toyota Corollát az nyerheti meg, aki augusztus 29. és december 10. között féléves vagy egyéves előfizetést köt a Székelyhon napilapra. Előbbi 210 lejbe, utóbbi pedig 420 lejbe kerül. Jó hír azoknak, akik az egyéves előfizetés mellett döntenek, hogy a sorsoláskor az ő nevük nem egy, hanem három alkalommal kerül az urnába. A második díj egy 12 990 lej értékű fűnyírótraktor, a harmadik díj pedig egy kétszemélyes wellnesshétvége a szovátai Brădet Ensana Health Spában. Az újságra az Őszi Vásáron, lapkézbesítőinknél, szerkesztőségünk és partnereink ügyfélszolgálatain, postán, illetve interneten is elő lehet fizetni.