Tízezer forinttal akarta „megsürgetni” fia sofőrvizsgáját, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Gergely Imre 2019. október 02., 13:17

Fia számára szerette volna elintézni Cs. M., hogy hamarabb kapjon időpontot a vizsgára a B kategóriás járművezetői jogosítvány megszerezéséhez.

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Az eljárás „megsürgetéséhez” egy 10 ezer forintos bankjegyet tett borítékba és ezt a jelentkezéshez szükséges egyéb irattal együtt benyújtotta a Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Közszolgálat székhelyén az ügyintézéssel foglalkozó rendőrtisztnek. A 2018. szeptember 1-jén történt esetben a Hargita Megyei Korrupcióellenes Szolgálat munkatársai folytattak eljárást, Cs. M. végül megvesztegetés vádjával került bíró elé.

A Hargita Megyei Törvényszék idén áprilisban alapfokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Cs. M.-et, valamint 60 napi közhasznú munkára kötelezte, amelyet Gyergyóditró Polgármesteri Hivatalánál vagy a Gyergyószentmiklósi Városi Kórházban kell elvégeznie.

{A}

Cs. M. fellebbezett, azonban a Marosvásárhelyi Táblabíróság szeptember 26-án változtatás nélkül helybenhagyta az alapfokú ítéletet, azaz ez jogerőre emelkedett – derül ki a Korrupcióellenes Igazgatóság október 1-jén kiadott közleményéből.

A két év alatt az elkövető hatósági megfigyelés alatt marad, jelentkeznie kell az illetékes hatóságnál az általuk meghatározott időpontokban, jeleznie kell számukra, ha elköltözik, vagy elhagyja állandó lakhelyét öt napnál hosszabb időszakra, vagy ha munkahelyet változtat. Ugyanakkor egy nevelő programban is részt kell vennie.