A tanú, Macskafogó, Az Úr hangja – újabb filmdömping a Csíki Moziban

Tamás Attila 2019. október 02., 12:10

A Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál után a 19. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle részeként Csíkszeredában is vetítéseket tartanak. A kínálatban az elmúlt időszak magyar filmjei mellett olyan klasszikusok is helyet kaptak, mint Bacsó Péter: A tanú, valamint Ternovszky Béla: Macskafogó című alkotásai.

Ezen a hétvégén is lesz élet a Csíki Moziban Fotó: Székelyhon-montázs

A csütörtökön kezdődő vetítéssorozat a Filmgalopp versenyfilmjeivel kezdődik 17 órától, majd 20 órától A tanú eredeti, cenzúrázatlan változatát vetítik, román felirattal. A pénteki programban egy film kapott helyet: Ujj Mészáros Károly: X – A rendszerből törölve filmjét 21 órától vetítik a Csíki Moziban, ami után közönségtalálkozó lesz a film forgatókönyvírójával, Hegedűs Bálinttal.

Videó: Nemzeti Filmintézet

Videó: IGN Hungary

Szombaton, délelőtt 10 órától lehet megtekinteni Ternovszky Béla klasszikus animációs filmjét, a Macskafogót, 21 órától pedig Goda Krisztina: BUÉK című alkotását tűzték műsorra.

Videó: Pannonia Entertainment

Videó: InterCom

Vasárnap gazdag programmal várják az érdeklődőket, hiszen tíz órától vetítés és műhelyfoglalkozás lesz a gyerekeknek, aminek részeként a Vízipók csodapók című alkotást lehet megnézni, ezt követően pedig a rajzfilm karaktereiből kiindulva zoetróp készítésére vállalkoznak a műhely résztvevői.

{A}

Szintén vasárnap, 14 órától magyar rövidfilmeket vetítenek, köztük az Oscar-shortlistes Tóth Barnabás: Susotázs című alkotását is meg lehet tekinteni. 15 óra 30 perctől Sára Sándor: 80 huszár című filmje szerepel műsoron, míg 18 órától Milorad Krstić: Ruben Brandt, a gyűjtő című 2018-as animációs filmjét nézhetik meg az érdeklődők.

A Filmtett csíkszeredai programját Pálfi György: Az Úr hangja című 2017-es sci-fi vetítése zárja.

Videó: Mozinet

Videó: Vertigo Média

Fontos tudnivaló, hogy míg a napközbeni filmekre ingyenesen lehet bemenni, addig az esti vetítésekre 10 lejes belépőt kell váltani. Jegyek a bilete.ro oldalon és a Csíki Mozi jegypénztárában kaphatóak, a részletes program pedig a Filmtettfeszt oldalán érhető el.

A Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemlét egyébként október 2-6 között tartják, Erdély 15 városában.