Csőtörés történt éjszaka, a rendőrség segítségével kellett eltávolíttatni az útban lévő járműveket

Simon Virág 2019. október 02., 11:37

A hegesztésnél repedt el, és árasztotta el a kövesdombi lakónegyed parkolóját egy 200 milliméteres vízcső Marosvásárhelyen. A csőtörés szerdára virradóan történt, éjszaka két óra után. Az illetékes megnyugtatta a lakókat, senkinek nem számlázzák ki az elfolyt vizet.

Fotó: Haáz Vince

Többen jelezték szerdára virradóan a sürgősségi hívószámon, hogy a kövesdombi fő útvonalon lévő parkoló, illetve az úttest duzzadt patakhoz hasonlít. Csőtörés miatt az állomásozó autók arasznyi vízben álltak.

Mint az Aquaserv szolgáltató sajtószóvivője, Nicu Tomulețiu lapunknak elmondta, a telefonhívások után kiszálltak a helyszínre az éjszakai ügyeletes szakemberek, de ahhoz, hogy az érintett szakaszon lévő aknákban elzárják a főcsapokat, előbb az ott parkoló autókat kellett eltávolítani. A rendőrség segítségét kérték, hogy azonosítsák az autók tulajdonosait, illetve kérjék meg őket, vigyék odébb a járműveiket.

Fotó: Haáz Vince

Miután felszabadult a terület, és lejutottak az aknába a szakemberek, kiderült, hogy egy új, még használaton kívüli vezeték forrasztásánál történt a meghibásodás. „A vezetéket csak próbából töltötték fel vízzel, hogy átadás előtt megnézzék, tökéletes-e. Az ügyeletesek azonosították a problémát, és a nekifogtak a javításhoz” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy

az érintett lakótelepen várhatóan délután három óra után indul újra a szolgáltatás.

Egyébként kisebb csőtörések gyakran vannak Marosvásárhelyen, a szóvivő elmondása szerint azokat is próbálják a legrövidebb időn belül megtalálni és kijavítani. Hétvégeken és éjszaka is van ügyeletes szakembercsoport, ők a nagy meghibásodások esetén lépnek közbe.

Fotó: Haáz Vince

Nicu Tomulețiu kiemelte, a szerdára virradóan elfolyt vízmennyiséget nem számlázzák ki a lakóknak, ez a szolgáltató vesztessége.

Maros megyében legutóbb a szászrégeni fő vízvezetéken történt nagy meghibásodás, akkor a szászrégeni és a környékbeli településeken élő fogyasztók maradtak több mint egy napig vezetékes víz nélkül.

Fotó: Haáz Vince

{A}