Hadnagy Attila: szükség van a videóbíróra

Sánta Imre 2019. október 02., 11:08

A Román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) kedden kibocsátott közleménye szerint a 2020-2021-es idénytől kezdve az 1. Liga mérkőzésein bevezetik a videóbíró-rendszert, amelyet már az idei küzdelemsorozat felsőházi rájátszásában tesztelni fognak. 

A Sepsi OSK klubigazgatója szerint kiváló döntést hoztak a ligánál. Korábbi felvétel Fotó: Barabás Ákos

Hadnagy Attila, a háromszéki klub igazgatója szerint már eddig is szükség lett volna a videóbíró-rendszer alkalmazására, hiszen az utóbbi időben megsokasodtak a játékvezetői tévedések, amelyek döntő módon befolyásolták egy-egy mérkőzés végeredményét, az úgynevezett VAR bevezetésével pedig sok vitának lehet majd elejét venni.

Nagyon jó döntésnek tartom, hogy a következő idénytől a videóbíró-rendszer jelen lesz a stadionokban, habár úgy gondolom, hogy ennek már rég meg kellett volna történnie, mivel mostanában egyre több hibás játékvezetői ítéletnek lehettünk tanúi.

Elég, ha csak két olyan tévedést említek – gondolok itt a Medgyes ellen meg nem adott szabályos gólunkra, illetve az FCSB ellen meg nem ítélt tizenegyesünkre –, amelyek értékes pontoktól fosztottak meg bennünket. Üdvözöljük tehát a labdarúgóliga bejelentését, és türelmetlenül várjuk a gyakorlatban történő alkalmazását is” – nyilatkozta Hadnagy Attila.

{A}