A dobogóért küzdöttek az udvarhelyi terepkerékpározók

Székelyhon 2019. október 02., 10:51

Újabb két országos versenyen bizonyítottak a Székelyudvarhelyi VSK terepkerékpározói, akiknek a nehéz terepen keményen meg kellett küzdeniük a minél jobb helyezésekért.

Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

Először a Csalhó-hegységben került megrendezésre a Turul Masivului Ceahlău XCM elnevezésű verseny, ahol a VSK sportolói az 1500 méteres szintkülönbséggel rendelkező 50 km-es távot vették célba. A pálya közel háromnegyede köves úton vezetett, az útvonal többi része pedig a technikás terep kedvelőinek kedvezett, ahogyan László Csongor fogalmazott,

hegyikerékpározás volt a javaból”.

A hétvégi versenyen elért időeredménye 2 óra és 36 perc volt, ezzel kategóriája első helyét szerezte meg, illetve összetettben a negyedik pozícióban végzett. Ugyanitt szintén kimagasló eredményt ért el a VSK másik versenyzője, Elekes László, aki 2 óra és 31 perces idejével szintén kategóriája első helyét foglalta el, valamint összetettben is dobogóra állt harmadik helyezettként.

Később a Fogarasi-havasok lábánál bonyolították le a Triada MTB harmadik futamát, a Bikeromania elnevezésű versenyt, amelyre László Csongor szintén nevezett, valamint rajta kívül a megmérettetésen részt vett még csapattársa, Gáspár Loránd is. Itt a versenyzőknek a 44 km-es távval és az 1000 méteres szintkülönbséggel kellet megbirkózniuk.

{P2}

A VSK sportolói szerint talán itt volt

az idei szezon egyik legtechnikásabb emelkedője,

a Rock River nevezetű rész, ahol egy patakmederben kellett felfelé haladni, amit a szembe folyó víz, valamint rengeteg kő nehezített, de a terepet meredek emelkedők, valamint lendületes ereszkedők is tarkították.

{A}

László Csongor nagyjából 30 km-en keresztül a dobogóért küzdött, elmondása szerint az utolsó 10–12 km-en már nem érzett elég erőt magában, néhányan visszaelőzték, végül 2 óra és 30 perces idővel érkezett be a célba, ami a kategóriája hatodik helyére volt elegendő.

Ugyanezen a távon Gáspár Loránd kevesebb szerencsével járt, a start után három kilométerrel defektet kapott, és amire sikerült újra elindulnia, már a teljes mezőny elhúzott mellette, de a verseny felénél utolérte a mezőnyt, és javított helyezésén, ezzel a kategóriája 18. helyén zárt 3 óra és 27 perces eredménnyel.