Bábszínházi projekt és hídjavítás miatt hagytak jóvá költségvetés-kiigazítást

Antal Erika 2019. október 01., 19:41

Az önkormányzat által finanszírozott intézmények működését, programjainak megvalósítását lehetővé tevő költségvetés-kiigazítást hagyott jóvá a Maros Megyei Tanács.

Fotó: Haáz Vince

Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke portálunknak elmondta, főleg átkeretezésről van szó, amikor egyik számlaszámról egy másikra kell átutalni adott összegeket, illetve a megmaradt, eddig el nem költött pénzek további felhasználását jóváhagyni. 

{A}

A 153C jelzésű megyei úton lévő görgényszentimrei híd teljes felújítására sürgősségi kormányrendelettel 2,5 millió lejt kaptak, amelyet belefoglaltak az idei költségvetésbe. A hidat a tavaszi árvizek rongálták meg, ezért sürgősen hozzá kell kezdeni a felújítási munkálatokhoz, mielőtt az átjáró használhatatlanná válna – hangsúlyozta az elnök.

Ami a további kiigazításokat illeti, a kórházak kértek saját költségvetésükön belüli kiegészítéseket, akárcsak a Maros Művészegyüttes különböző projektjeinek megvalósításához. Két egyesületnek pluszpénzt hagytak jóvá: az Aquainvestnek 200 ezer lejt, a Visit Marosnak pedig 250 ezer lejt. 

Az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház egy pályázat révén 207 ezer lejt nyert a Bethlen Gábor Alaptól, ezt az összeget ugyancsak bele kellett foglalnia a megyei tanácsnak az idei költségvetésébe, hogy a színház gazdálkodhasson belőle.