Bedugult Csíkszék

Iszlai Katalin 2019. szeptember 28., 14:29

Aki teheti, kerülje el a 13A jelzésű országutat a Lina-kanyar és Csíkszereda, illetve az E578-as utat a hargitai megyeszékhely és Csíkszentkirály között, hiszen a csíkszentsimoni sörgyár irányába haladó tömeg miatt hatalmas torlódások alakultak ki az említett útszakaszokon.

Fotó: Pinti Attila

„Pirosba borult” Csíkszék a Waze közösségi navigációs applikáción szombaton, jelezve a torlódásokat. Végeláthatatlan kocsisorok kígyóznak az Alcsík irányába vezető európai, ország és megyei besorolású utakon a csíkszentsimoni sörgyárnál tartott rendezvényre tartó tömeg miatt a déli órákban.

Fotó: Pinti Attila

Az érintett útszakaszokon csak lépésben haladnak az autók, a türelmetlenség és az idegeskedés miatt már több koccanás is történt.

{A}

Az egyik leginkább érintett útszakasz az úgynevezett Lina-kanyar és a Csíkszereda közötti, de a csíkszeredai Brassói úton sem jobb a helyzet, főként az európai út mellett lévő OMV-kútnál alakult ki jelentős torlódás, mivel ott menetirányonként egysávosra szűkül az úttest.

Fotó: Pinti Attila

Csíkszentkirályon az európai út és a 123A jelzésű megyei út kereszteződésénél is áll a kocsisor, innen Csíkszentsimonig csak araszolva lehet haladni. Szintén fennakadások vannak a 123-as jelzésű, Csíkszentmárton–Simon közötti megyei úton.

Fotó: Pinti Attila