Erdőgazdálkodásról tanulhattak a gyergyói diákok

Hegyi Zsuzsánna 2019. szeptember 27., 19:17

Nyílt napot tartott a diákok számára a Gyergyószentmiklósi Erdőrendészeti Hivatal, de nem úgy, mint eddig – ezúttal nem az intézmény udvarára várták a tanulókat, hanem terepgyakorlatra vitték őket Borzont és Güdüc határába.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

A Köllő Miklós és Sövér Elek iskolák hetedikesei, illetve nyolcadikosai nyerhettek betekintést az erdőgazdálkodásba, kicsit megismerve az erdész szakmát. „Beszéltünk a gyerekekkel többek között az erdők kórokozóiról, a vadállatokról és rovarokról” – részletezte Balog Hunor, az erdőrendészeti hivatal munkatársa. A nyílt nap végén az elhangzottak alapján tízkérdéses tesztet töltöttek ki a tanulók, illetve néhány mondatban leírták az erdőgazdálkodásról alkotott véleményüket. Ezeket összegezve a legsikeresebb dolgozatok készítőit díjazták is.

Balázs Vera, a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola pedagógusa, a résztvevő nyolcadikosok osztályfőnöke úgy fogalmazott, hogy „falun élünk, és bennünk van a tudat, miszerint nagyapámnak erdeje van, így csak egyszerűen megyek, és kivágom a fát, de a programnak köszönhetően kicsit tágult a látókörük a gyerekeknek”.

{A}