Roma nap, tűzoltónap és kórusfesztivál Udvarhelyszéken

Székelyhon 2019. szeptember 27., 13:12

Másodjára rendeznek Roma napot Szejkefürdőn, a zetelaki futballpályán a Szent Flórián Vándorkupa elnevezésű tűzoltóversenyt szervezik meg, míg Székelyudvarhelyen a 12. Nemzetközi Balázs Ferenc Kórusfesztiválra várják az érdeklődőket szombaton.

Fotó: Barabás Ákos

Másodjára rendez Roma napot szombaton Szejkefürdőn a Budvár Roma Egyesület és a Gyulafehérvári Caritas. A megnyitót délelőtt tíz órakor tartják, majd tizenkét órától hagyományőrző gálaműsor lesz, több tánccsoport is fellép. Délután két órától roma szépségversenyt tartanak, majd két óra múlva hagyományos cigány táncokat mutatnak be a szejkei színpadon.

{A}

Szintén szombaton rendezik meg a Szent Flórián Vándorkupa elnevezésű tűzoltóversenyt a zetelaki futballpályán. Zetelaka község polgármesteri hivatala és a Zetelaki Önkéntes Tűzoltók Egyesülete partnerségben a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületével

barátságos megmérettetésre verbuválja össze a térség önkéntes tűzoltócsapatait.

Fotó: Barabás Ákos

Reggel fél tízkor felavatják az zetelaki tűzoltószertárt, majd tíztől vonulnak fel a tűzoltójárművekkel a község központjában. A megnyitót fél tizenkettőkor tartják a helyi focipályán, majd délben kezdődik a verseny. Fél négykor lesz a díjazás, amit ebéd, majd szakmai beszélgetés követ.

Szombaton délután 5 órától rendezik meg Székelyudvarhelyen a 12. Nemzetközi Balázs Ferenc Kórusfesztivált. 

Fotó: Pinti Attila

A Művelődési Házban a szervező Balázs Ferenc Vegyeskar mellett fellép a Kartali Asszonykórus, a hajdúdorogi Akácos út Nótaklub, a szombatfalvi református énekkar és a bethlenfalvi református dalárda. A műsort megelőzően, 4 órakor a kórusok megkoszorúzzák a Balázs Ferenc egykori karnagy lakóházán (Orbán Balázs utca 39. szám) elhelyezett emléktáblát.